Csak a helyszín változott, a minőség nem

Augusztus végén lesz, hogy a Tisza Talent Management megkezdte működését, ahol egyéni képzés keretében tanulhatják a fiatalok a labdarúgás alapjait, képezhetik technikailag magukat. Az, amit Tisza Tibor anno megálmodott, működik, ezt bizonyítja, egyre többen veszik igénybe a TTM szolgáltatását. Egy ideje már új helyen folyik a képzés, ennek okáról, és az elmúlt egy év tapasztalatairól kérdeztük Tisza Tibort.

0

67407479_2417505478521208_1219446205809950720_n-300x200 Csak a helyszín változott, a minőség nem

Új helyre költözött a TTM, mi volt ennek a döntésnek az oka?

Mindenképp szerettünk volna közelebb kerülni Debrecenhez, ezért döntöttem úgy, hogy a Bocskaikertbe költözünk. Ennek már érezhető a hatása, ez is bizonyítja, jó döntés született.

A képzésben ez nem okozott fennakadást?

Mivel nekünk is szükségünk volt egy kis pihenőre, tartottunk egy háromhetes nyári szünetet, ez idő alatt lebonyolítottuk a költözést. De már újult erővel folytatjuk a munkát, ismét folyamatos a képzés. Csak a helyszín változott, a képzés minősége viszont nem. Mottónk továbbra is: “A tehetség csak a kezdet”.

Hol található a TTM új székhelye?

A Bocskaikerti Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola melletti műfüves pályára költöztünk.

A szakembergárda változatlan?

Szerencsére ugyanazokkal ez edzőkkel dolgozhatok, akik eddig is segítették a munkát, e téren nem történt változás. Személyemet érintő változás viszont történt, sikeresen elvégeztem egy edzői tanfolyamot, „C” licences szakmai képesítést szereztem.

A gyerekek körében milyen az érdeklődés a TTM iránt?

Folyamatosan nő azoknak a fiataloknak a száma, akik hozzánk jönnek, de kell még idő, hogy minél szélesebb körben megismerjenek minket, viszont már Nyíregyházáról is érkeznek hozzánk gyerekek. Augusztus 27-én lesz egy éve, hogy megkezdtük a működésünket, szerencsére nagyon pozitív visszajelzéseket kapunk, a Decathlon is beállt mögénk, támogat minket.

Az egy év mérlegét hogyan vonnád meg?

A mérleg mindig azon múlik, hogy érzik magukat nálunk a gyerekek, az a célunk, hogy mindig jó kedvvel jöjjenek edzésre és jókedvűen menjenek el a foglalkozás végén. Úgy gondolom, ez minden alkalommal működött, a továbbiakban is ezt az utat követjük.

Szülőkkel milyen a kapcsolat?

A kezdetekkor sokféle mendemondát hallottam, hogy nem lesz egyszerű dolgunk a szülőkkel, de nagyon pozitívan csalódtam, a szülők teljes mértékben együttműködőek, segítőkészek, érdeklődőek, le a kalappal előttük. Nálunk nincsenek betartandó szabályok, semmi sem kötelező, azoknak a gyerekeknek, akik eljönnek hozzánk, megpróbáljuk a maximumot nyújtani. Nálunk nincs az, hogy legközelebb is jönni kell, ez teljes mértékben a szülők és a gyerekek döntésén múlik. Az viszont nagyon jó érzéssel tölt el és bizonyítja, jó úton járunk, akik már megfordultak nálunk, azoknak a 90%-a visszatér.

Szerepel-e a tervekben, hogy bővítitek a TTM-et?

A nagyon távlati tervekben szerepel, hogy esetleg több helyen is működjünk, akár más városokban, de nem lehet tudni, mit hoz a jövő. Debreceni vagyok, ezer szállal kötődök a városhoz, első körben a régióban szeretnénk tevékenykedni, a debreceni labdarúgást kiszolgálni. Természetesen látjuk, hogy ez a képzési forma működőképes, ezért még nagyobb céljaink, terveink vannak az elkövetkező évekre.