David Musial: „az első mérkőzések mindig különlegesek”

A DEAC jégkorongozói számára szombat este a Szuperkupával indul az új szezon, a nyitányt megelőzően a gárda vezetőedzője, David Musial mondta el várakozásait.

0

David_Musial-300x200 David Musial: „az első mérkőzések mindig különlegesek”Fotó: deac.hu

Már csak egyet kell aludni, szombaton végre a jégkorongozók számára is elrajtol a 2021/22-es szezon. A kupagyőztes és a magyar bajnok ütközetén, a Szuperkupáért kiírt idénynyitón a DEAC a Tüskecsarnokba látogat, hogy megmérkőzzön az FTC-Telekom gárdájával, míg az Erste Liga küzdelmei jövő pénteken kezdődnek. A sérülések és a távozók ellenére David Musial elmondása szerint a tavalyi sikerek megismétlésére készül a debreceni csapat.

„Az előző szezonból kihoztuk a maximumot, de a kupasiker után sem állt meg az élet, azonnal belevetettük magunkat a munkába – fogalmazott a cseh szakember. – Olyan csapatot szerettünk volna összeállítani, amely versenyképes, és a lehetőségekhez képest a legjobb teljesítményt nyújtja a jégen. Természetesen voltak távozók, Jakub Izacky hiánya különösen fájó lehet, de olyan ajánlat érkezett érte, amivel nem tudtunk versenyezni. A felkészülést beárnyékolták a különböző sérülések, csak az első két héten tudtunk teljes kerettel készülni, ám ennek ellenére úgy vélem, készen állunk a nyitányra. Az első mérkőzések mindig különlegesek, keveset tudunk az erőviszonyokról, mindenkinek idő kell, hogy felvegyék a ritmust. A Ferencváros az egyik legerősebb magyar csapat, nem mi leszünk az esélyesek, de úgy utazunk a fővárosba, hogy meglepetést szeretnénk okozni. Annyit már most garantálhatok, hogy százszázalékos koncentrációval fogunk jégre lépni.”

David Musial a szezont felvezető sajtóeseményen a gárda rutinos kapusa, Hetényi Zoltán sérüléséről is kifejtette véleményét.

„Zoli a válogatott időszak alatt sérült meg, elsőre pedig úgy nézett ki, hogy súlyosabb a helyzet. Szerencsére olybá tűnik, hogy egy hónapon belül visszatérhet, de semmit sem szeretnénk siettetni. Csapatsportágról beszélünk, így bár hiányozni fog, nélküle is küzdeni fogunk, az éppen rendelkezésre álló játékosokkal igyekszünk mindent megtenni a szurkolók kiszolgálásáért.”

Az FTC-Telekom és a DEAC Szuperkupa-mérkőzése szombaton 17.15-kor kezdődik a fővárosi Tüskecsarnokban. A klub szurkolói buszjáratot indít Budapestre, a Debreceni Sportélet pedig helyszíni tudósításban számol majd be az eseményekről.

P.G.