DEAC KA Leány U16: Könnyed sikerrel zárult az alapszakasz

A DEAC kadett lányai a DE Klinika Campus csarnokában léptek parkettre a korosztályos bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában a hétvégén.

0

Nevtelen-terv-1-300x154 DEAC KA Leány U16: Könnyed sikerrel zárult az alapszakaszFotó: kosarlabdaakademia.deac.hu

“A felkészülési időszakban voltak vágyaink, terveink, melyeket a nehézségeink ellenére sikerült elérnünk. Szőke Hanna, első számú irányítónk távozásával, Molnár Petra sérülésével, karmester nélkül maradva kellett mérkőzéseink nagy részét lejátszanunk. Új szerepeket kaptak egyes játékosaink, mely még jobban kitolta védő és támadó repertoárunk felépítéséne“k idejét. Jól kezdtünk, nyertünk Baján, de érezhető volt, hogy nehéz út áll előttünk, rengeteg munkával. Játszottunk nem a mi kategóriánkba tartozó csapatokkal, játszottunk hozzánk hasonló, de kész, nagyobb mentális és fizikális állapotban lévőkkel. A célunk az volt, hogy folyamatosan fejlődjünk, mindig mindenki ellen maximumon játszunk. Reálisan kezeltük a főtáblán való szereplésünket, sikerként éltük meg, hogy a legjobbak között lehettünk, ellenük játszhattunk, és büszkék vagyunk az itt játszott szoros mérkőzéseinkre, négy győzelmünkre. Rengeteg tapasztalatot szereztünk, melyet igyekszünk majd felhasználni a fejlődésünk érdekében” – mondta Walke Károly, az U16-os lányok trénere.

DEAC – Kiss Lenke KA: 99-49 (20-8, 22-17, 24-12, 33-12)

DEAC: Csukás 3, Tóth 10, Kánya 7, Horn 15/3, Labancz 18/3, Tajti 13/3, Molnár 14/3, Farkas 4, Neuwirth 4, Sándor 5, Nagy 6, Fejes –

Edző: Walke Károly

Walke Károly: Az eddig elvégzett munkánk, egyéni és csapatszintű fejlődésünk mércéje volt a Kiss Lenke KA. elleni összecsapásunk. Mérkőzésről mérkőzésre építkeztünk, kerestük a csapatnak azt a játékrendszert, amiben a legjobban tud működni, amiben az egyéni kvalitások megfelelően érvényre juthatnak. Ezen a mérkőzésen nem csak végeztük a dolgunkat, ahogy minden előzőn is, most nagyon magas tempóban, kreatívan, egymásért dolgozva, a tanultakat jól alkalmazva kosárlabdáztunk. Úgy gondolom, megtaláltuk azt, amit kerestünk, van egy megfelelő játékrendszerünk, csapat morálunk, egyéni fejlődésünk. Megérdemelten, elégedett csapatként arattunk nagy különbségű győzelmet. Gratulálok a játékosainknak, ellenfelünknek, köszönöm másodedzőm, Licska József segítő munkáját.