DEAC KA U14/B: Már csak egy lépésnyire a főtábla

Szendrei József és Sólyom Bence alakulata a Szent Efrém tornacsarnokban lépett parkettre a nemzeti korosztályos bajnokság előselejtezőjében. A második számú serdülő gárda a Szolnok és a Tiszaújváros legyőzésével indította a szezont, így a selejtezőben a főtáblára jutásért játszhatnak majd a folytatásban.

0

Nevtelen-terv-6-300x154 DEAC KA U14/B: Már csak egy lépésnyire a főtáblaFotó: kosarlabdaakademia.deac.hu

A felkészülési időszakot követően első meccsüket a Szolnoki Sportiskola csapatával játszották a cívisvárosiak hazai pályán a bajnokság előselejtezőjében.

„A szolnokiak egy nagyon éles meccsből érkeztek meg, ezért tartottunk tőlük, hogy sikeréhesen fognak nekünk esni, de szerencsére a teljesen máshogy alakult. A fiúk egy nagyon jó és előremutató kosárlabdát játszottak, így hamar tetemes előnyt tudtak kialakítani. Sok könnyű kosarat szereztek, ami védekezésben hatalmas aktivitással párosult, ez pedig gyorsan eldöntötte a mérkőzést. Az külön tetszett, hogy a fiúk nem lassítottak le, szó szerint az utolsó percig még száz pontos különbségnél is vetődtek a labdáért, ami egy óriási erény„– mondta Szendrei József az U14/B együttes vezetőedzője.

Vasárnap délelőtt egy másabb jellegű ellenfél várt a fehér-feketékre, ugyanis a tiszaújvárosi csapat ellen játszották az előselejtező „döntőjét”, aminek a tétje a selejtezőkörbe történő továbbjutás volt.

„Egy jó szerkezetű csapat várt minket, fizikálisan azért előttünk voltak, valószínűleg több idősebb játékosuk is volt, így sajnos érvényesítették is ezt a fizikai fölényt, hiszen a lepattanó harcot nagyon durván megnyerték. Ennek ellenére igazából az első negyed után már végig vezetve sikerült egy tíz pont körüli győzelmet kiharcolni. A fiúk fegyelmezettek voltak, taktikailag amiket megbeszéltünk nagyon precízen végrehajtották, természetesen azért néhány hiba becsúszott, de amikor közel került ellenfelünk szépen talpra tudtunk állni. Próbáltuk a saját stílusunkat játszani és sok mozgással, dinamikusan operálva az akaratukat rájuk erőltetni, ennek is köszönhető ez a szép győzelem. Nagyon köszönjük a szervezést és a kilátogató szülőnek a biztatását, hatalmasat tett hozzá a sikerünkhöz„ – zárta mondandóját a szakember.

Fiú Serdülő bajnokság – Előselejtező – Kelet régió – 1.csoport

DEAC KA U14/B – Szolnoki KA U13/C: 142-37 (32-8,38-13,30-7,42-9)

DEAC KA U14/B – Tiszaújvárosi Phoenix KK: 86-77 (20-24,30-16,20-18,16-19)

DEAC: Papp Nimród, Tacsi Ádám Koppány, Tóth-Sturza Martin, Váradi Zsombor, Bai Zoárd, Ölveti Mihály Gábor, Elek Boldizsár, Szakál Péter, Kulcsár Csaba, Fekete Zalán, Gombos Olivér, Rőth Gábor.

Edzők: Szendrei József, Sólyom Bence