DEAC KA U16/A: Nem bírtak a Kecskeméttel a Jávor-tanítványok

Hazai pályán folytatta Jávor Barna és Nagy Lajos legénysége a korosztályos bajnokság rájátszását vasárnap délután, akadémistáink a kecskeméti fiatalokat látták vendégül a Szent Efrém tornacsarnokban.

0

Nevtelen-terv-1-3-300x154 DEAC KA U16/A: Nem bírtak a Kecskeméttel a Jávor-tanítványokFotó: kosarlabdaakademia.deac.hu

Az ütközet első perceiben minimális előnyre tettek szert a vendégek, majd a hajdúsági kosárcsendet Vadai és Sándor mozzanatai törték meg, ezzel be is indult a hazai pontgyártás, és a felek fej-fej mellett haladtak, majd az etap végére Kedvek találatával egy egységnyire olvadt a fekete-fehérek hátránya (19-20).

A folytatásban is igyekezett megóvni lépéselőnyét a piros mezes gárda, ám Szafkó remekelésével szépen tapadtak riválisukra a házigazdák. Az első félidő hajrájában a Gera vezette kecskemétiek tíz pontosra tornázták fórjukat, azonban még a szünet előtt Sándor duplájával tíz alá zárkóztak kadettjeink (33-41).

A térfél csere után keményen dolgozott hátránya megsemmisítésén a DEAC, azonban a túloldalon rendre válaszoltak a hazai akciókra a vendégek. A harmadik szakasz végéhez közeledve Éles sarokból érkező távolijával tapadtak a hajdúságiak, majd a záró felvonás előtt ismét ellépett a rivális, időt is kért a debreceni stáb, a gyors taktikai megbeszélést követően pedig Szafkó kozmetikázott, ám így is közel húsz pontos deficittel vágtak neki a negyedik negyednek a mieink (47-64).

A találkozó utolsó tíz percében még szerette volna megfordítani a mérkőzést a cívisvárosi különítmény, mégpedig Éles és Orvos tripláival jókorát faragtak hátrányukból. Ezt azonban nem nézte jó szemmel ellenfelük, akik Gera zsákolásával tudatták győzelmi szándékaikat, majd a végjátékban Fórián törekvései ellenére is magabiztosan zárták le az összecsapást a vendégek (68-84).

DEAC KA – Kecskeméti KA: 68-84 (19-20, 14-21, 14-23, 21-20)

DEAC: Szűcs 2, Vadai 8/3, Huszka 10, Sándor 11, Szafkó 15/3

Cserék: Mónus -, Fórián 4, Orvos 5/3, Éles 6/6, Gábor-Győri -, Kedvek 7, Lőcsei –

Vezetőedző: Jávor Barna