DEAC KA U16: Az utolsó percek döntöttek

A DEAC Kosárlabda Akadémia U16/A csapata a bolgár BC Yambol ellen lépett parkettre a nemzetközi EYBL South A-csoportjában. A hajdúságiak az utolsó minutumokban indított vendég roham következtében nyolc pontos vereséggel zárták a találkozót.

0

Nevtelen-terv-5-300x154 DEAC KA U16: Az utolsó percek döntöttekFotó: kosarlabdaakademia.deac.hu

A kék mezes gárda már a mérkőzés elején magas fordulatszámon pörgött, így közel tíz pontos előnyt építettek ki maguknak az etap derekára. A hátralévő minutumokban a DEAC is elkapta a fonalat: Váróczy Gergő és Fekete-Gál Csongor révén az első tíz perc végére le is dolgozták hátrányukat. A folytatás elején Szász-Veres Márk kosaraival fordítottak a hajdúságiak, majd újabb ellépési kísérlettel rukkoltak elő, de a sarokból érkező Yambol triplával tartották magukat a vendégek. A szünet előtti percekben a vendégek ismét megpróbáltak előnyre szert tenni, és egy 7-0-ás futással távolodtak akadémistáinktól. Az első félidő hajrájában viszont Makray és Fekete-Gál villanásaival tovább tapadtak ellenfelükre a házigazdák, így egylabdányi differenciával fordultak a csapatok (37-35).

A második felvonásban próbált még nagyobb fórra szert tenni a vendég együttes, de Handari és Váróczy találataival közel maradt a Debrecen, majd a dudaszó előtt Fekete-Gál dobásával át is vették az irányítást.  utolsó etap kiélezett küzdelmet hozott: fej-fej mellett haladt a két alakulat, majd a megváltást egy Váróczy-tripla hozta, így újfent fehér-fekete vezetést mutatott az Oláh Gábor utcai sportcsarnok eredményjelzője. A végjátékra felszívta magát a rivális és agresszív rohamokkal tudatták győzelmi szándékaikat, majd két perccel a vége előtt Sziegl pazar triplája után még felcsillant a remény de egy 7-0-ás periódussal kérdés nélkül zárták le a bolgárok a találkozót (72-64).

Tundja Yambol (BG) – DEAC KA U16/A 72-64 (18-17, 19-18, 15-19, 20-10)

DEAC: Handari 3/3, Fekete-Gál 23, Váróczy 12/6, Makray 4, Szabó-Zsámba –

Cserék: Sziegl 16/3, Vántus -, Nagy 2, Szász-Veres 4, Wágner -, Szilágyi -, Szabó –

Edzők: Gál Balázs, Szendrei József

Szendrei József: A legutóbbinál is fizikálisabb mérkőzést játszottunk, egy szervezett és összeszokott ellenféllel. Sajnos a megbeszélteket csak a meccs bizonyos szakaszaiban tudtuk megvalósítani, és nem sikerült ráerőltetni az akaratunkat a Yambolra. Úgy éreztem inkább az ellenfél volt flow-ban, bár többször visszakapaszkodtunk, sajnos végül alulmaradtunk, de ez egy rendkívül hasznos találkozó volt, ugyanis rávilágított a hibáinkra, így látjuk miben kell előrelépnünk a jövőben.