DEAC női röplabda: Ötszettes csatában maradtunk alul

Az első két szettet megnyerte NB II-es női röplabdacsapatunk a listavezető Nyíregyháza ellen, ám a vendégek nem adták fel, s heroikus küzdelemben végül győzelemmel távoztak Debrecenből.

0

57218038_2199374207059004_1853862091459395584_o-300x236 DEAC női röplabda: Ötszettes csatában maradtunk alulFotó: DEAC

A Kispest elleni, vesztes évnyitót követően fontos mérkőzés várt a DEAC női röplabdázóira, akik idén először léptek parkettre hazai közönség előtt, mégpedig a listavezető Nyíregyháza ellen. Odakint röpködtek a mínuszok, a DESOK csarnok falain belül azonban forró volt a hangulat, a kelet-magyarországi derbit ugyanis rendre felfokozott érdeklődés kíséri.

Régen volt rá példa, hogy a mieink tizenhárom játékossal, köztük két liberóval a keretben érkezzenek egy összecsapásra, ám ennek ellenére meglepetésnek számított, hogy csapatunk kezdte jobban a találkozót. Elsősorban a remek blokkoknak és a jó nyitásfogadásoknak köszönhetően hamar hárompontos előnyre tettünk szert, s a folytatásban is mi irányítottuk a játékot. A játszma második felében növeltük előnyünket, elsősorban Tóth Kitti fogadásait és ütéseit lehetett dicsérni, de az egész csapat jól és hatékonyan röplabdázott. A vendégek játéka szétesett a szett végére, Balogh Erika időkérését követően 6:1-es rohamot produkált csapatunk, s 25:16-ra nyerte a nyitó játszmát.

Már az is nagy fegyverténynek számít, hogy fiatal együttesünk szettet nyert a listavezető ellen, ám lányaink ennyivel nem elégedtek meg, s a második játszmát is nagy elánnal kezdték. Minden labdáért nagy küzdelem folyt a pályán, Árvai Vanessza szenzációsan szervált, a DEAC pedig az első hét labdamenetből hatot megnyert. A Nyíregyháza jóval tudása alatt teljesített, a vendégek trénere a tőle megszokott szenvedéllyel próbálta felrázni lányait, de a mieink továbbra is kevés hibával játszottak, s jól fogadtak, így folyamatosan növelték előnyüket. A magabiztos előny tudatában Kuszkó Zsolt bővebben rotálhatott, többek között Gosztola, Stercel és Gégény is pályára lépett, s mindannyian jól szálltak be a mérkőzésbe. Végül 25:8 arányban diadalmaskodtunk, s ekkor olybá tűnt, gyorsan lezárhatjuk a találkozót.

A Nyíregyháza azonban új erőre kapott, s a harmadik szettben bizonyította, hogy nem véletlenül vezeti a tabellát: a harmadik játszmában már az első labdamenetektől kezdve irányították a játékot, míg a DEAC-nál a csereként beszállók ezúttal nem tudtak váratlant húzni. A vendégeknél Fejérvári fogadásait és Kiss Virág feladásait lehetett dicsérni, a mieink sáncjátéka pedig bizonytalanná vált. A nyíregyháziak elhitték, hogy lehet még keresnivalójuk, s folyamatosan növelték a különbséget; a játszma végén 17:25-öt mutatott az eredményjelző.

A negyedik szettben ismét a kezdőcsapatot küldte pályára Kuszkó Zsolt, ám az időközben kihűlt játékosok nem találták a játék ritmusát, míg ellenfelünk extázisban röplabdázott. Hamar hétpontos hátrányba került a DEAC, s mentálisan is bizonytalanná váltak lányaink, ami az első két szettben működött, ezúttal a visszájára sült el. Rövid labdameneteket láthattunk, a vendégek elsősorban a DEAC hibáit kihasználva szereztek pontokat, s ismét 25:17-re nyertek, így következhetett az aranyjátszma.

A döntő szett hektikus játékot hozott, mindkét fél mutatott szép megoldásokat és vétett nagy hibákat, így sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az egyetemisták küzdeni tudására nem lehetett panasz, 13:10-nél pedig csupán két pont választotta el együttesünket a szezon legnagyobb bravúrjától, ám a hajrában a nyíregyháziak rutinja érvényesült, akik sorozatban öt pontot szerezve megnyerték az összecsapást. Az utolsó labdamenetet követően síri csend honolt a DESOK csarnokban, s bár az ilyen vereség mindig fájó, jár az elismerés a lányoknak, akik a listavezetőtől csentek pontot vasárnap délután.

DEAC – FATUM Nyíregyháza 2:3 (16, 8, -17, -17, -13)

DESOK Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Rácz, Suba

DEAC: Schwegler, Gömöri (liberók), Szabó Cs., Stercel, Fülöp, Gégény, Gosztola, Tóth K., Hajdu, Árvai, Kiss D., Litvai, Mayer

Edző: Kuszkó Zsolt

FATUM: Karkusz (liberó), Kis B., Bodnár, Kujbus, Fejérvári, Martinez, Kiss V., Móré, Bogár

Edző: Erdősné Balogh Erika

Kuszkó Zsolt: „Az első két szettben nyújtott teljesítményükhöz gratulálok a lányoknak, sokat javult a nyitásfogadásunk, és a hálónál is jól játszottunk. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk a legjobbak ellen is magas szinten játszani, ám sajnos talán túlságosan magabiztossá váltunk a harmadik szettben. Vállalom a felelősséget, hiszen bíztam benne, hogy két nyert szett után a cseréink jól szállnak majd be, sajnos ezúttal nem így történt.”