Debreceni atomrobbanás Pakson

Végre! Sóhajtottak fel megkönnyebbülten a DEAC kosárlabda csapatának szimpatizánsai. Négy kudarc után, idegenben, az esélyesség terhe nélkül, hét találattal voltak jobbak az ASE gárdájánál.

0

Kepernyofelvetel-69-300x167 Debreceni atomrobbanás PaksonFotó: deac.hu

Az elmúlt heti, FALCO elleni hazai fiaskó szünetében az egyetemistákhoz közel álló egyik rajongó állítólagos öltözői pletykákra hivatkozva klikkesedéről beszélt a csapaton belül. Aztán három nap múlva jött egy méretes zakó Szolnokon, így nem a fekete-fehéreknek állt a zászló Tolnában.

Becsky István szakosztályvezető sem cáfolta, hogy mindenképpen erélyesebb hangot üt majd meg a fiúkkal. Mi hangzott el a találkán csütörtökön nem tudjuk, de – ahogy anno Arkagiíj Rajkin mondta – valami van, de még nem az igazi. Azt már csak mi tesszük hozzá, legalább van. Siker! Idegenben! Ott, ahol vendégnek nem szokás két ponttal távozni.

Nem úgy indult a derbi, hogy ne kelljen azonnal idegtépő perceket átélni Dedek mesternek és stábjának. Eilingsfeldék pillanatok alatt szórtak tizenegyet úgy, hogy a mieink a gyűrűt is keresték. Nem azt, ami a kezükön van meccsek után. Az atomosoknál Deon Edwin és Green megállíthatatlan volt. Mindössze Tóth Ádám “szórt” egyet a két büntetője közül. Eközben odaát Edwin és Taiwo keze úgy sült, mint avas olajban a lepcsánka. A negyed vége felé kicsit megrázták magukat Drenovácék és 10-12-es hazai előnnyel telt el a két perc pihenő.

Aztán a második etapban lendületet kaptak Polyákék. Utóbbi tripláját követően jött az egyenlítés is, majd még egy lapáttal rátettek a srácok és tízzel nyerték a tíz percet, ami azt jelentette, hogy a szünetben 30-32-öt mutatott az eredmény jelző.

A harmadik negyedben felváltva estek a kosarak, de Mócsán hármasa után héttel vezetett a DEAC. Magasabb fokozatba kapcsolt az Atom, sugározni kezdett az otthoni közönség az örömtől, mert Frank Áron a dudaszóval egyidejűleg dobott hármasa két pontos előnyt jelentett nekik. a véghajrára.

Öt perc volt hátra, amikor 53-49-nél a paksi Atkinson Jr. kipontozódott, de Edwin azonnal dobott egy triplát. Elúszni látszott minden a DEAC-nál, de valami felvillant. Talán az juthatott eszükbe Gumbséknak, hogy nemsokára jön az óra átállítás, többet lehet aludni, de győztes álmokat most kell szerezni. Nekidurálták magukat, Mócsán 3+1-gyel okozott zavart az ellenfélnél, jött a végén Gumbs hármasa, majd Drenovac két büntetője és végül a DEAC 69-62-re behúzta a rangadót. Ugyanannyit dobtak, mint a FALCO-nak, csak kilenccel kevesebbet kaptak. Ezzel a két ponttal – hat meccsből két győzelem, négy vereség – az egyetemisták feljöttek a tabellán a 11. helyre. Már csak arra lennénk kíváncsiak, a következő meccs előtt kell-e ismét beszélgetni, vagy elég a dumából. Mert a győzelmet nem kell magyarázni!

Atomerőmű SE Paks – DEAC 62 – 69 (20:12, 10:20, 19:15, 13:22)

DEAC: Gumbs 9/6, Polyák 3/3, Drenovac 16, Gáspár -, Taylor 3

Cserék: Kenéz 14/9, Mócsán 17/12, Tóth Á. 5, Balázsi, Garamvölgyi 2

Vezetőedző: David Dedek

W.Gy.