Debreceni siker a csörgőlabda MEFOB-on

Hat egyetem nyolc csapatának részvételével rendezték a Tüskecsarnokban a második alkalommal kiírt csörgőlabda MEFOB-ot, melynek célja, hogy lehetőséget adjon az integrált sportolásra, illetve elősegítse a felsőoktatási parasport fejlődését.

0

A-Debreceni-Egyetem-a-csorgolabda-MEFOB-bajnoka_1-300x200 Debreceni siker a csörgőlabda MEFOB-onFotó: Unisport

Még a koronavírus-járvány előtt, 2019 novemberében rendezték az első csörgőlabda MEFOB-ot, amely úttörőként tett sikeres kísérletet arra, hogy látássérült hallgatókat is bevonjanak a sportolásba, és a látókkal közösen örülhessenek az elért sikereknek. Az első megmérettetésre még csak három egyetem képviseletében érkeztek csapatok, ez a szám idénre már hatra nőtt. Az ünnepélyes megnyitón Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság újraválasztott elnöke kiemelte, hogy minden sport mindenkié, és fogyatékosnak lenni nem azt jelenti, vesztesnek lenni.

A résztvevőket köszöntötte még Szappanos Pál István, a Magyar Kézilabda Szövetség Parasport Bizottságának elnöke, valamint Murai László, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke. Az eseményt megtisztelt jelenlétével Dani Gyöngyi, a tokiói paralimpián bronzérmet szerzett, négyszeres ezüst és kétszeres bronzérmes vívó, dr. Babos János az ELTE Szolgáltatási igazgatóság vezetője, Simon Gábor, a BEAC igazgatója, Toponári Gábor, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny és Szabadidősport Szövetség ügyvezető elnöke, Varga Réka, az ELTE EHÖK Elnöke, valamint Dányi Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója.

A megnyitót követően sor került egy gálamérkőzésre is, amelyen többek között Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke mellett Dányi Anita, az MPB nemzetközi igazgatója, Murai László, a HÖOK elnöke, valamint Simon Gábor, a BEAC igazgatója is megmérkőztek a magyar csörgőlabda.-válogatott tagjaival.

A tornán a Budapesti Corvinus Egyetem két csapata, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Széchenyi István Egyetem, a Testnevelési Egyetem, az ELTE Savaria Egyetemi Központ, valamint az ELTE koedukált csapatainak összecsapásait követően a Debreceni Egyetem csapata állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára és lett a második egyetemi torna bajnoka.

Végeredmény:

  1. Debreceni Egyetem
  2. ELTE HÖK
  3. ELTE Savaria Egyetemi Központ
  4. Budapesti Corvinus Egyetem 2
  5. Testnevelési Egyetem
  6. Miskolci Egyetem
  7. Széchenyi István Egyetem
  8. Budapesti Corvinus Egyetem