Debreceni uszonyosúszó lett az év junior sportolója

Linzenbold Zsófiának ítélte a szakmai zsűri 2019-ben az év sportolója díjat junior női uszonyosúszás kategóriában.

0

68383032_2950773011606383_2295582104710283264_o-300x200 Debreceni uszonyosúszó lett az év junior sportolója

A Debreceni Búvárklub fiatal sportolója idén több versenyen bizonyította kivételes tehetségét, hazai és nemzetközi versenyeken gazdagította éremgyűjteményét. Zsófi világbajnoki címmel és világkupa aranyéremmel is büszkélkedhet 2019-ben. Kókai Dávid tanítványa az idei eredménysorral rászolgált a rangos elismerésre.

Már az év eleje kellemes meglepetéssel indult, hiszen a hazai Világkupán 50 méteres uszonyos gyorson aranyérmes lettem. A nyári Junior Uszonyosúszó Világbajnokság életem első külföldi megmérettetése volt, ahol ugyanebben a versenyszámban megszereztem a világbajnoki címet – erre vagyok idén a legbüszkébb -, ezenfelül sikerült még egy ezüst- valamint két bronzéremmel gazdagodnom. A közelmúltban megrendezésre került a Junior Országos Bajnokság, és a Fiatal Uszonyosúszók Világtalálkozója, ahol több versenyszámban is teljesítettem az “A” szintidőt a 2020-as Junior Európa Bajnokságra.” – mesélte Zsófi, aki nagyon hálás edzőjének, valamint hatalmas megtiszteltetésnek tartja, hogy Senánszky Petra csapattársa lehet.

“Szeretném megköszönni Kókai Dávidnak a rengeteg rám áldozott energiáját, és a végtelennek tűnő türelmét. Tudom, hogy sokszor nem vagyok könnyű eset, de hozzá bármikor bizalommal fordulhatok, és mindig segít túljutni a nehézségeken.”

Zsófi 2020-ban nem csak a Világkupán, de Lignanoban, valamint a Junior Európa Bajnokságon is jól szeretne szerepelni. “Szerencsére még nagyon sok téren van hova fejlődnöm, és igyekszem a jövőben is hasonlóan szép eredményeket elérni. Az, hogy idén én lettem az év junior női sportolója, túlszárnyalta minden várakozásomat. Köszönöm ezt a hatalmas elismerést, és gratulálok a többi díjazott versenytársamnak!” – mondta Zsófi.

Gratulálunk, szép volt Zsófi!