DLA-DEAC U19: Egy szép sorozat szakadt meg

Nem sikerült zsinórban ötödik győzelmüket megszerezniük lányainknak, a Haladás megtörte csapatunk lendületét.

0

dsc_0272_custom_-300x200 DLA-DEAC U19: Egy szép sorozat szakadt meg

A beharangozóban említett gondok ellenére remek sorozatot produkáltak a lányok, új edzőjükkel, Krascsenics Csillával zsinórban négy mérkőzés végén hagyták el győztesen a pályát. Bíztunk benne, ez a jó sorozat a Haladás ellen is folytatódik, de az már nem volt jó előjel, hogy a kapuba ezúttal mezőnyjátékos állt, mivel Szabó Niki törött ujja miatt érthetően nem vállalta a játékot. Jól indult a találkozó, Pintér Petra a 9. percben előnyhöz juttatta csapatunkat, de hamar jött a vendégek válasza, öt perc alatt megfordították az állást. Lendületesen futballoztak a csapatok, a Haladás valamivel többet birtokolta a labdát, helyzetek mindkét oldalon adódtak, de újabb gól már nem született a félidő végéig. A második félidő elején növelte előnyét a szombathelyi gárda, kihasználva védelmünk megingását. Ebben a játékrészben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, lányaink előtt több ígéretes lehetőség adódott, gólt viszont ismét a zöld-fehérek értek el. A 78. percben Gajzágó Fóra értékesítette helyzetét, csapatunk visszajött a mérkőzésbe. Nagy erőket mozgósítottak a lányok, hogy az egyik pontot megmentsék, de a 89. percben a vendégek bebiztosították győzelmüket.

Megszakadt egy szép győzelmi sorozat, semmi gond, ez benne van a fociban, viszont kezdődhet egy új, bár nem vár könnyű mérkőzés a lányokra a következő fordulóban. Másfél hét múlva a 3. helyen álló Győr otthonában fognak pályára lépni Krascsenics Csilla tanítványai.

DLA-DEAC – Haladás Viktória: 2:5 (1:2)

DLA-DEAC: Kovács Krisztina, Urbán Viktória, Jónis Mónika (Magyar Lívia 46’), Bécsi Barbara, Pintér Petra, Éles Réka, Kengye Vivien, Kakócz Adelina, Gajzágó Flóra, Komlós Lilla, Fekésházy Eszter (Papp Boglárka 18’)

Edző: Krascsenics Csilla

Gólszerzők: Pintér Petra 9’, Gajzágó Flóra 78’

Krascsenics Csilla: Nem volt zavartalan a felkészülésünk, betegségek miatt többen nem tudtak teljes értékű edzésmunkát végezni. Ráadásul kapusunkra, akinek eltört az ujja, nem számíthattam, Kovács Kriszti vette át a helyét, rá pedig a védelemben lett volna nagy szükség. A gondok ellenére nem játszottunk rosszul, talán az első félidőben a Haladás valamivel jobban futballozott, de a második játékrész már kiegyenlített volt. A szerencse is ellenfelünket segítette, lehetőségeiket gólra tudták váltani, ehhez azért kellett, hogy hibázzunk hátul. Nekünk is megvoltak a helyzeteink, amiket nem sikerült jó százalékban értékesítenünk, ezen mindenképp javítanunk kell a folytatásban. A focit gólra játsszák, ebből ezen a találkozón többet szerzett ellenfelünk. Nincs semmi baj, eddigi teljesítményünkre büszkék lehetünk, dolgozunk tovább, sok munka vár még ránk, javítjuk a hibákat, készülünk a következő mérkőzésre.