DLA: teljes nagyüzem hétvégén

Akadémiánk összes bajnokságban szereplő csapata pályára lép a hétvégi fordulóban.

0

62-300x201 DLA: teljes nagyüzem hétvégén

U19

Öt forduló, egy győzelem és négy vereség, három szerzett és 15 kapott gól Fikker Ferenc csapatának a mérlege. Az előző mérkőzésen az Illés Akadémia otthonában szenvedtek nagyarányú vereséget (5:0). Ez elég rossz statisztika, főleg a szerzett és kapott gólok száma közt van nagy különbség. Csak bízni tudunk abban, előbb-utóbb megindul a szekér, mert a játékosállomány ennél sokkal többre képes.

Pénteken lehetőség nyílik a javításra, a hét ponttal negyedik helyen álló Vasas gárdáját fogadják Pallagon. Nem lesz ez sem egyszerű mérkőzés, hiszen az angyalföldiek szoros meccseket játszottak, az, hogy az élen álló Győrt le tudták győzni, mutatja erejüket. Csapatunkra a tavalyi bajnokságban jellemző volt a fegyelmezett védekezés, ezt a stabilitást kellene ismét helyreállítani, illetve a helyzetkihasználáson javítani, hogy ismét eredményesek legyenek a fiúk. Mindenképp pontra, pontokra van szükség, hogy elmozduljon együttesünk az utolsó helyről, szerencsés esetben akár három pozícióval feljebb léphetnek a tabellán.

DVSC-DLA – Vasas KA

09.14. 16:00            Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

U17

Korosztályos együttesünk a válogatott szereplése miatt nem lépett pályára az előző héten, legutóbb a Puskás Akadémiával mérkőztek meg, a kevés helyzetet hozó 90 percben sajnos nem sikerült megszerezni első pontjaikat. A csapat edzője, Sándor Csaba elmondta a mérkőzés után: „A játék védekező részét hellyel-közzel megoldottuk, sikerült megszereznünk a vezetést, de a baloldali beadásokat rosszul reagáltuk le, ebből két gólt kaptunk, valamint egy átlövésből, úgy gondolom, ezek elkerülhetők lettek volna Ezen kívül nem volt helyzete ellenfelünknek, az igazsághoz viszont hozzátartozik, nekünk sem, inkább mezőnyben folyt a játék. Azt kell mondjam, összességében egy góllal jobb volt a Puskás, kettő szerintem nem volt a két csapat között”.

Hétvégén a szintén pont nélküli Illés Akadémia otthonába látogatnak akadémistáink. Abból a szempontból nehéz mérkőzésre számíthatnak, hogy a szombathelyiek otthon javítani szeretnék eddigi rossz mérlegüket, biztos, hogy nagy erőket fognak mozgósítani a győzelem érdekében. Okosan és türelmesen kell játszani ellenük, törekedni a labdabiztonságra, illetve a szélről érkező beadásokat jól kell lereagálni. Fontos, hogy a helyzeteket minél jobb százalékban értékesítsék a fiúk, akkor pontokkal térhetnek haza.

Illés Akadémia – DVSC-DLA

09.14. 10:00           Szombathelyi Illés Akadémia Sporttelep

U16

A mezőny két legerősebb csapata ellen játszott eddig Szűcs János gárdája, mindkétszer partiban voltak ellenfelükkel, kis szerencsével hat pontot is szerezhettek volna. Az előző játékhéten a Puskás otthonában egy góllal maradtak alul akadémistáink, de a felcsútiak egyáltalán nem voltak jobbak. A két vereség ellenére a játékosok emelt fővel jöhettek le a pályáról, ezt a debreceni gárda edzője is kiemelte értékelésében: „Az első két fordulóban a bajnokság talán két legjobb képességű csapatával találkoztunk, már múlt héten a Honvéd ellen is bizonyítottuk, hogy van tartásunk. Ez hatványozottan igaz, a mostani találkozóra is, Puskás Akadémiával vívott mérkőzésünkre. Összességében helytálltunk, egy nagyon jó Puskás ellen partiban voltunk, a srácok nagy akarattal futballoztak, egy döntetlenre minimum rászolgáltunk volna”.

Két hét bajnoki szünet után idegenben, az Illés Akadémia otthonában lépnek pályára szombaton. A vasiak is nyeretlenek még, de a Fradival és a Honvéddal döntetlent játszottak, főleg az utóbbi eredmény figyelmeztető jel. Mindenképp javítani kell a helyzetkihasználáson, mert az eddigi találkozón megvoltak a lehetőségek, de nem sikerült azokat gólra váltani. Ha ezen sikerül változtatni, megszerezhetik első győzelmüket a srácok.

Illés Akadémia – DVSC-DLA

09.14. 10:00           Szombathelyi Illés Akadémia Sporttelep

U15

Háromgólos győzelemmel zárta az előző fordulót Garamvölgyi Péter csapata, a jó játék eredményességgel párosult, és elhozták a három pontot a Vasas otthonából. Akadémistáink trénere is elégedetten nyugtázta a látottakat: „Az első 15-20 percet leszámítva végig kontrolláltuk a mérkőzést, helyzeteket tudtunk kialakítani, amiket jó százalékban értékesítettünk. Azzal, hogy teljesítményünk eredménnyel párosult, fel tudtuk tenni az I-re a pontot. A játékosok felszabadultan, taktikusan futballoztak, élvezték a játékot”.

Szombaton második győzelmüket is megszerezhetik a srácok, ehhez a pont nélküli Kecskeméten át vezet az út. A lila-fehérek a Várdával, DVTK-val és a Nyíregyházával szemben maradtak alul, remélhetőleg, ez szombaton sem fog változni. A múlt heti siker biztos, hogy jót tett játékosain önbizalmának, ha azt a teljesítményt nyújtják most is, itthon tartják a három pontot.

DVSC-DLA – KTE LA

09.14. 13:00           Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

U14

Három nehéz mérkőzésen van túl U14-es csapatunk, sajnos mindhárom találkozón pont nélkül maradtak, legutóbb a Vasassal szemben maradtak alul 4:0-ra. Joó Zsolt a találkozó után elmondta: „Sajnos volt egy ötperces rövidzárlatunk, amit kihasznált ellenfelünk, ami kicsit demoralizáló volt. Szünetben azt mondtam a srácoknak, próbáljunk úgy játszani, hogy 0:0-ról folytatjuk a mérkőzést. A második félidőben már kicsit bátrabban játszottunk, a játékosok is jobban felvállalták magukat, de a rövidzárlat és a hibák azt eredményezték, hogy 4:0-ra kikaptunk. A fiúk próbáltak mindent megtenni, hogy jobb eredményt érjenek el, de el kell ismerni, jobb volt a Vasas. Van még bőven munkánk, dolgozunk tovább, próbáljuk a hibákat kijavítani, készülünk a következő mérkőzésre”.

A következő fordulóban könnyebb találkozó vár a fiúkra, az egy győzelemmel rendelkező Kecskemétet fogadják. A vendégek is vereséggel zárták az előző hetet, a Nyíregyháza két góllal bizonyult jobbnak náluk. Csapatunk játékában vannak biztató jelek, egy győzelem jót tenne a fiúk lelki világának, nagy lökést adhatna a folytatásra, bízunk benne, sikernek örülhetünk a mérkőzés végén.

DVSC-DLA – KTE LA

09.14. 11:00           Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

U13

Bajnokcsapatunk tökéletesen kezdte a szezont, 5:1-re nyertek a Balmaz Olasz Focisuli ellen, bár még érezhető volt az idény eleji forma, ezt Kolozsi Gergő is kiemelte értékelésében: „Jól indult a mérkőzés, már elején két gólt szereztünk, de utána sok technikai hibával játszottunk, kicsit idény elejinek tűnt a forma. Ettől függetlenül uraltuk a mérkőzést, domináltunk, szép támadásokat vezettünk, látványos gólokat szereztünk”.

A hétvégi játéknapon tovább gyarapíthatják pontjaik számát, amire nagy is az esély, a múlt héten kiütéses vereséget szenvedő Salgótarján fiataljaival mérkőznek meg. Bár idegenben lépnek pályára akadémistáink, egyértelmű esélyesei a találkozónak.

SBTC – DVSC-DLA

09.14. 13:00           Salgótarjáni Tó-strand sporttelep

U12

Nem csak a szezont kezdték jól Mezei Norbert tanítványai, hanem életük első bajnoki mérkőzését is megnyerték az Olasz Focisulival szemben 2:0-ra. Bár még látszott, az új körülményekhez (nagyobb pálya, nagyobb létszám) hozzá kell szokniuk a srácoknak, de jó úton haladnak, a mezőny egyik meghatározó csapata lehetnek. Ezt emelte ki a gárda edzője is nyilatkozatában: „Szoknunk kell még a nagyobb területű és létszámú játékot, a bajnoki rendszert, de szépen bele fogunk rázódni, ez pedig egyre jobb és hatékonyabb futballal fog párosulni”.

Sokat nem pihenhettek a fiúk, szombaton ismét pályára lépnek, ezúttal a Salgótarján otthonába látogatnak, akik a Sajóvölgye elleni vereséggel indították a szezont. Csapatunk védekezése jól működött a bajnoki nyitányon, ha a helyzetkihasználáson sikerül javítani, nagy eséllyel megduplázhatják pontjaik számát.

SBTC – DVSC-DLA

09.14. 11:30           Salgótarjáni Tó-strand sporttelep