DLA U12: Fontos pontok maradtak Nyíregyházán

A Debreceni Labdarúgó Akadémia legfiatalabb, bajnokságban szereplő csapata egygólos vereséget szenvedett a rivális, Nyíregyháza otthonában.

0

DSC1008-300x193 DLA U12: Fontos pontok maradtak NyíregyházánFotó: Kovács Péter/DLA

Egyik legfontosabb mérkőzésére készült Oláh János csapata, mely találkozónak komoly tétje volt, mégpedig a bajnoki ezüst. Ahhoz, hogy második helyen zárhassák a bajnokságot akadémistáink, le kellett győzniük a Nyíregyházát, vereség esetén viszont még a dobogóról is lecsúszhatnak.

Mindkét gárda átérezte a mérkőzés fontosságát, nagy volt a tét, ezért jól megszervezték játékukat a csapatok. Az első félidőben nem találtak fogást egymáson a felek, bár voltak lehetőségek, de gól egyik oldalon sem született. A döntés a második játékrészre maradt, ám lehetett érezni, amely gárda betalál, megnyeri a mérkőzést. Ez a hazaiaknak sikerült, a 49. percben bevették a debreceni kaput, mely találatnak köszönhetően otthon tartották a három pontot.

Akadémistáink visszacsúsztak a 4. helyre, de még van egy elmaradt mérkőzésük, a Tarpa ellen javíthatnak. Van esély a bronzéremre, de a Nyíregyháza is pótol egy találkozót – szintén a Tarpa-ellen – ha nyernek, a piros-fehérek negyedikként zárják a bajnokságot.

Nyíregyháza – DVSC-DLA: 1:0 (0:0)

DVSC-DLA: Rizán, Rásó, Varga Zs., Kiss M., Sápi, Barna, Pardi, Szűcs, Serucza

Cserék: Balogh Sz. Kun, Andrásik, File, Tóth M., Törő

Vezetőedző: Oláh János

KZT