DLA U13: Megmaradt a lendület

Madar Csaba együttese jól sáfárkodva helyzeteivel, nagyarányú győzelemmel zárta a Mezőkövesd elleni találkozót.

0

u12-1-300x179 DLA U13: Megmaradt a lendületFotó: Kovács Péter/DLA

A táblázatra nézve előzetesen nehéz mérkőzésre számítottunk, de jóval könnyebb győzelmet szereztek akadémistáink a Mezőkövesd ellen. Az igazsághoz viszont hozzá tartozik, a vendégeket, betegségek miatt nagyon szűk kerettel utaztak Debrecenbe, cserelehetősége nem is volt a kövesdi edzőnek. Az ilyen találkozókon szokott meglepetés születni, ha az ellenfél könnyen veszi a meccset, de ez szerencsére nem következett be. Madar Csaba tanítványai végig fegyelmezetten, nagy akarattal és koncentráltan futballoztak. 10. percnyi játék után már kétgólos előnyre tettek szert a piros-fehérek, melyet a félidő végéig még két találattal megtoldottak.

Ebben a korosztályban még folyamatosak a cserék, lehetőség van pihentetni játékosokat, mellyel nem tudott élni a Mezőkövesd edzője, így várható volt, csapata előbb-utóbb elfárad. Ez viszont nem von le semmit akadémistáink érdeméből, akik megtartva első félidei lendületüket, tovább növelték góljaik számát, végül 11 találatnál álltak meg.

Szép volt srácok!

DVSC-DLA – Mezőkövesd: 11:0 (4:0)

DVSC-DLA: Balogh T., Krizsán, Nagy Z., Nyikos, Kovács T., Szakács, Asztalos, Törő, Tóth S., Szécsi, Tóth N.

Cserék: Csontos, Bécsi, Róna, Bári, Drága, Kovács B., Sánta

Vezetőedző: Madar Csaba

Gólszerzők: Asztalos 4’, Kovács T. 11’, Nyikos 20’, Nagy Z. 24’, Bári 34’, 60’, Sánta 48’, 50’, 57’, Rónai 51’, 59’

Madar Csaba: Jó felfogásban futballoztak a srácok, amire próbáltuk egész héten felhívni a figyelmüket, hogy helyzeteiket jobb százalékban értékesítsék, nagyjából sikerült megvalósítaniuk. Bár e téren maradt bennem hiányérzet, több lehetőséget nem sikerült gólra váltani. A gyerekek hozzáállásával, mentalitásával viszont tejes mértékben elégedett vagyok. Még sebességben, gondolkozásban kell majd előrelépni, akkor élesebb meccseken is jó eredményt érhetünk el. Az volt a fontos, hogy amiket edzéseken gyakoroltunk, azok visszaköszönjenek a pályán, amely elemeket az ilyen találkozókon lehet meccsszituációban tökéletesíteni. Voltak, melyek sikerültek, voltak, melyek nem, de dicséretes, hogy próbáltak törekedni a minél jobb végrehajtásra. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

KZT