DLA U14: Magabiztos, megérdemelt győzelem

Korosztályos együttesünk végig fölényben játszva tartotta itthon a három pontot a Nyíregyháza elleni mérkőzésen.

0

21-300x201 DLA U14: Magabiztos, megérdemelt győzelem

Lendületesen kezdték a mérkőzést Joó Zsolt tanítványai, próbálták nyomás alá helyezni a szabolcsiak védelmét. Több ígéretes támadást vezettek, nem egyszer került veszélybe a nyíregyházi kapu. A 17. percben Török iramodott meg a jobboldalon, beadására jól érkezett Patai Dávid, aki három-négy méterről a hálóba juttatta a labdát. Fölényben játszottak akadémistáink, helyzeteket dolgoztak ki, de nem sikerült ezeket gólra váltani. A második félidőben sem változott a játék képe, a 48. percében Butor Levente rázta le a védőket, egy az egyben vezethette volna kapura a labdát, csak szabálytalanul tudták megállítani. A szabadrúgást a sértett végezte el és nem hibázott, ezzel két gólra nőtt a debreceni előny. Az eset után a szabálytalankodó vendégjátékost kiállította a játékvezető, innentől a Nyíregyháza már csak a védekezésre koncentrált. Ennek ellenére sokszor sikerült megbontani a szabolcsiak hátsó alakzatát, viszont az eredményen már nem tudtak változtatni akadémistáink.

Szép volt srácok!

DVSC-DLA – Nyíregyháza: 2:0 (1:0)

DVSC-DLA: Engedi (Nagy Sz. 58’), Kovács (Nagy M. 67’), Török, Szilágyi, Butor, Balogh (Sain 67’), Szuháj (Ludmány 58’), Nemes, Hornyák (Varga 67’), Patai (Pirka 70’), Kiss H.

Edző: Joó Zsolt

Gólszerzők: Patai 17’, Butor 48’

Joó Zsolt: A csapat nagyon jó teljesítményt nyújtott, végig fölényben futballoztunk, az első félidőben meg tudtuk szeretni a vezetést. Az első játékrész abszolút a miénk volt, irányítottuk a játékot, birtokoltuk a labdát, helyzeteket dolgoztunk ki. A második félidőben is tudtuk folytatni ezt a játékot, sikerült növelni az előnyünket, ráadásul emberelőnybe kerültünk. Innentől a lényegi kérdés eldőlt, viszont nem álltunk le, lendületben maradtunk, jól járattuk a labdát. Amiben hiányérzetem van, az a helyzetkihasználás, de nem akarok elégedetlennek tűnni. A jó játék eredményességgel párosult, akár nagyobb arányú is lehetett volna a győzelmünk a helyzetek alapján. Gratulálok a csapatnak a jó teljesítményhez és a győzelemhez