DLA U14: A vártnál nehezebben, de nyertek a fiúk

Hozta a kötelezőt Kolozsi Gergő együttese, bár a vártnál nehezebben, de az UTE elleni találkozón begyűjtötte a három pontot.

0

U14-300x256 DLA U14: A vártnál nehezebben, de nyertek a fiúkFotó: Kovács Péter/DLA

Eltérő célokért küzdő csapatok randevúztak a 26. fordulóban, míg akadémistáink a bajnoki címért harcolnak, a sereghajtó UTE a kiesést szeretné elkerülni. Totóban ez a mérkőzés fix egyes, viszont a debreceniek két edzéssel a lábukban várták a párharcot, ez némileg átírta az erőviszonyokat.

Nem a legjobb teljesítményükkel rukkoltak elő a piros-fehérek, eléggé akadozott a játék, szokatlanul sok hibával futballoztak a srácok. Ennek ellenére irányították a játékot, egy szöglet után Gajdán Balázs fejesével a vezetést is megszerezték. Nem örülhettek sokáig az előnynek, kilenc perc elteltével egyenlítettek a vendégek. A félidő hátralévő részében voltak még debreceni helyzetek, újabb gól viszont már nem született.

Jól kezdték a második játékrészt a hajdúsági fiatalok, a 48. percben Kovács Bendegúzhoz került egy kapu előtti kavarodás után a labda, aki a hálóba lőtte a játékszert. A játék nem javult, továbbra is sok volt a pontatlanság, de akaratból nem volt hiány. Adódtak még veszélyes helyzetek a lilák kapuja előtt, de az eredmény már nem változott. Egy jó csapat erénye, hogy gyengébb teljesítménnyel is meccset tud nyerni, ezt most akadémistáink bizonyították.

Szép volt srácok!

DVSC-DLA – UTE: 2:1 (1:1)

DVSC-DLA: Lipóczi (Sávolt 41′), Gajdán (Lovas 47′), Rácz, Gergely, Patai (Kiss Z. 67′), Bartha (Grassi 41′), Bodnár, Szabó M. (Kovács B. 47′), Mona (Kristóf 41′), Balogh M., Nagy M.

Vezetőedző: Kolozsi Gergő

Gólszerzők: Gajdán 14′, Kovács B. 48′

Kolozsi Gergő: Tompán, sok hibával játszottunk, talán a tavaszi szezon leggyengébb teljesítményét nyújtottuk, de a csapat erejét mutatja, hogy így is sikerült megnyerni a mérkőzést. Voltak még lehetőségeink a gólszerzésre, igaz, ellenfelünknek is adódtak helyzetei. Egy kulturáltan futballozó Újpest ellen gyűjtöttük be a három pontot. Öt forduló van hátra, a következő mérkőzéseken a mainál jobb teljesítményre lesz szükség, ha az élen akarjuk zárni a bajnokságot. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

KZT