DLA U15: Ismét hátrányból fordítva nyertek a fiúk

Garamvölgyi Péter csapata a 12. forduló pénteki játéknapján a Várda korosztályos csapata ellen lépett pályára.

0

05-300x187 DLA U15: Ismét hátrányból fordítva nyertek a fiúk

Nem volt könnyű dolguk a csapatoknak, végig esőben kellett a csúszós műfüvön játszaniuk. Ez meg is látszódott az első 15-20 percben, akadémistáink, szokatlanul sok hibával játszottak, de ugyan ez elmondható a vendégekről is. A 16. percben csapatunk egy rögzített játékhelyzet után hátrányba került, innentől viszont megváltozott a játék képe, akadémistáink bátrabban és pontosabban kezdtek el focizni. Ez meg is hozta a várt eredményt, Szakács Levente gólja után egyenlő volt az állás a 29. percben. Szünet után tovább javult csapatunk teljesítménye, domináltak, irányították a játékot, helyzeteket dolgoztak ki. A fiúk nagy erőket mozgósítottak, hogy átvegyék a vezetést, ez törekvésük Cibla Flórian révén meg is valósult. Továbbra is támadásban maradt a debreceni gárda, növelhették is volna előnyüket, de újabb gól már nem született.

Akadémistáink nagy mentális erőről tettek ismét tanúbizonyságot, megint hátrányból fordítva nyerték meg a mérkőzést. Úgy látszik, ez már védjegye a csapatnak, hisz nem először sikerült így három pontot szerezniük.

Szép volt srácok!

Nem mehetünk el szó nélkül a Várda utánpótlás játékospolitikája mellett, ami hasonlatos a felnőttekéhez, az U15-ös csapatuk 17-es keretében 9 külföldi kapott helyet. Ezek a srácok nem külhoni magyarok, nem is beszélik nyelvünket. Nem biztos, hogy ezzel a magyar labdarúgásnak jót tesznek Várdán.

DVSC-DLA – Várda LA: 2:1 (1:1)

DVSC-DLA: Erdélyi, Doktor (Bucsák 66’), Mikuljuk, Szabó, Horváth-Gaudi, Takács, Bóta, Szakács (Jaczkó 75’), Karakas (Csikós 80’), Batai, Cibla (Bökönyi 80’)

Edző: Garamvölgyi Péter

Gólszerzők: Szakács 29’, Cibla 44’

Garamvölgyi Péter: Az időjárási körülmények miatt egy nagyon csúszós talajú pályán kellett játszanunk, ami nagyban befolyásolta a technikai dolgok kivitelezését. Ez meg is látszott az első félidő elején, sok ki nem kényszerített hibával futballoztunk, ami gátolta a játékunk gördülékenységét és hatékonyságát. A mérkőzés ezen periódusában mindkét csapat egymás hibáiból élt, nagyobb gólszerzési lehetőségek nem nagyon alakultak ki. Sajnos egy pontrúgás után hátrányba kerültünk, már nem először, de a bekapott gól után rendezni tudtuk a sorokat, sokkal higgadtabban, kezdeményezőbben játszottunk. Ez eredményességben is megmutatkozott, még szünet előtt sikerült egyenlítenünk. A második félidőben tovább javult a játékunk, ígéretes akciókat vezettünk, helyzeteket dolgoztunk ki, jól alkalmazkodtunk a pálya talajához, a nedves, nehéz labdához, kevesebb volt a technikai hiba. Jó döntések születtek, Helyzeteinkből egyet gólra tudtunk váltani és fordítottunk. A mérkőzés összképe alapján, főleg második félidei teljesítményünkkel, rászolgáltunk a győzelemre, egy jó iramú találkozón, egy jó szellemiségű Várda ellen tudtuk megszerezni a három pontot. Gratulálok a játékosoknak, nagyon jó felfogásban és mentalitással futballoztak. Úgy gondolom, a hétköznapi munka során, és a mérkőzéseken befektetett energia megtérül, és kamatoztatni lehet.