Dobrán Csaba: „Komcsi pótolhatatlan, helyét nem lehet átvenni”

A DVSC egykori vezérszurkolója, Komáromi Gábor öt évvel ezelőtt, 2015. június 27-én hunyt el, de ahogy a SZUD vezetője fogalmazott, Komcsi továbbra is itt él közöttünk. Idén halálának évfordulója egybeesik a róla elnevezett labdarúgótornával és a DVSC szezonzáró mérkőzésével, mely egyben a bennmaradásról is hivatott dönteni.

0

komcsi-300x158 Dobrán Csaba: „Komcsi pótolhatatlan, helyét nem lehet átvenni”

A debreceni szervezett szurkolói csoport legendás vezére öt éve költözött az égi lelátóra, de az a szellemiség, melyet képviselt tovább él a táboron belül. – Mindent megteszünk azért, hogy azt az utat kövessük, melyet kijelölt, viszont az elmúlt öt év bebizonyította, Komcsi pótolhatatlan, helyét nem lehet átvenni. Különleges egyéniség volt, hatalmas szenvedély, alázat, a DVSC iránti feltétlen szeretet jellemezte – fogalmazott Dobrán Csaba. – Azt szokták mondani, igazából azok halnak meg, akiket elfelejtenek, ez Komcsi esetében nincs így, ő itt él közöttünk, ott van velünk a lelátón, és a „Montin”. Amikor a klubunkban tartózkodunk, mindig ég egy mécses a fotója előtt, nem telik úgy el egy nap sem, hogy ne elevenítenénk fel egy-egy régi emléket, ne sztoriznánk. Azokról a barátainkról sem feledkezünk meg, akik Békéscsabáról hazafelé tartva a 47-es főúton Derecske és Berettyóújfalu között vesztették életüket.

0 Dobrán Csaba: „Komcsi pótolhatatlan, helyét nem lehet átvenni”

Idén a DVSC legfontosabb mérkőzése, mely a bennmaradásról dönt, egybeesik Komcsi halálának évfordulójával. – Nagyon sok szurkoló az évforduló miatt érkezik Debrecenbe, remélhetőleg teljesen megtöltjük a kapu mögötti szektorunkat. Természetesen az egész mérkőzésen kint lesz a Komcsi fotójával ellátott nagy molinónk, ezen a találkozón azonban nem csak a szokásos módon emlékezünk meg vezérünkről.

a6e48e1b_2caa_4d83_a4c6_da69a75a43f1-300x200 Dobrán Csaba: „Komcsi pótolhatatlan, helyét nem lehet átvenni”Fotó: Derencsényi István / DVSC

 – Szombaton az év legfontosabb mérkőzése következik, azt mondanom se kell, hogy debreceni győzelmet várok. Biztos vagyok benne, a játékosok is átérzik a találkozó jelentőségét, a végsőkig küzdeni fognak Debrecenért, a klubért, a szurkolókért és nem utolsó sorban Komcsiért. A tábor nevében arra kérek mindenkit, akinek csak egy kicsit is fontos a DVSC, jöjjön ki a Nagyerdei Stadionba, töltsük meg a lelátót, hajszoljuk bele a csapatunkat a győzelembe – mondta a SZUD vezetője. – A mezőkövesdi meccs után volt alkalmunk találkozni a srácokkal, akik úgy fogalmaztak, helyén kell kezelni a sikert, örülni majd csak akkor lehet, ha nyerünk a Paks ellen, akkor viszont közösen ünneplünk.

9komaromigaboremlektorna-300x169 Dobrán Csaba: „Komcsi pótolhatatlan, helyét nem lehet átvenni”Fotó: Máté Csaba / Hajdú-Bihari Napló

A debreceni ultrák szervezésében minden évben megrendezik a Komáromi Gábor-emléktornát, mely idén ötödik alkalommal kerül lebonyolításra. – A járványhelyzet miatt sokáig bizonytalan volt, hogy idén sikerül-e megrendeznünk a tornát, de szerencsére minden akadály elhárul, így idén sem marad el. Természetesen a focié a főszerep, de a legfontosabb a jó hangulat, ismerve Komcsit, ő is ezt szeretné. A meccsek közti szünetekben megy a „sztorizgatás”, mindenki tud egy történetet, megy Gáborral kapcsolatos. Azok a fiatal szurkolók, akik személyesen nem ismerték Komcsit, ezen sztorik által is megismerhetik, megtudhatják, milyen remek ember volt. A torna előtt a Hódos bejáratánál felállított kopjafánál koszorúzással kezdődik 9 órakor a napi program. 10-től az agrár műfüves pályáin kezdődnek a mérkőzések, majd a döntő után, 16 órától együtt vonulunk át a Nagyerdei Stadionba. A megemlékezésre és a tornára minden érdeklődőt szeretettel várunk! Dresscode a fehér! – zárta mondandóját Dobrán Csaba.