DSC-SI U14: Varga Zoltán duplája döntött

A Sportcentrum fiataljai izgalmas mérkőzésen tartották itthon a három pontot, legyőzve a Tiszaújváros együttesét.

0

labdarugas05-4-300x225 DSC-SI U14: Varga Zoltán duplája döntött

Kicsit nehezen vették fel Szabó János tanítványai a mérkőzés iramát, de fokozatosan lendületbe jöttek, magukhoz ragadták a kezdeményezést, átvették a játék irányítását. A 19. percben Varga Zoltán szabadrúgásból megszerezte a sportiskolások vezető találatát. Több lehetőség is adódott még ebben a játékrészben a gólszerzésre, de a befejezések pontatlanra sikerültek. A második félidő elején kontrából egyenlítettek a vendégek, ez lendületbe hozta a tiszaújvárosi gárdát. Ez a játékrész jóval kiegyenlítettebb volt az elsőnél, csapatunk kapkodva, több hibával futballozott. Kis híján fordítottak a vendégek, akik büntetőhöz jutottak, de nem tudtak élni a lehetőséggel. A 66. percben ismét előnybe került együttesünk, Varga Zoli higgadtan értékesítette a jogos tizenegyest. Ez a találat megtörte a Tiszaújváros lendületét, innentől már nem forgott veszélyben a debreceni győzelem.

Szép volt srácok!

DSC-SI – Tiszaújváros: 2:1 (1:0)

DSC-SI: Jóga (Lovász 41’), Vietorisz, Varga R., Kerezsi, Szemán (Kalmár 41’), Dihen (Lenygyel 73’), Erdei, Tóth D. (Czakó 71’), Pongor, Lázár, Varga Z.

Edző: Szabó János

Gólszerző: Varga Z. 19’, 66’

Szabó János: Tompán kezdtünk, azt éreztem, nem harapunk úgy, mint ahogy kellene, de hamar felvették a srácok a kellő fordulatszámot. Az első félidőt abszolút mi irányítottuk, rengeteg lehetőségünk volt, hogy megnyugtató előnnyel menjünk a szünetre, de kimaradtak a lehetőségek, szabadrúgásból viszont megszereztük a vezetést. A második játékrész már sokkal kiegyenlítettebb volt, kissé kapkodva játszottunk. Ellenfelünk mindent megtett, hogy egyenlítsen, büntetőt is hibáztak, de egy támadóharmadban elvesztett labda utáni gyors kontra végén betaláltak. Mindkét oldalra eldőlhetett volna a találkozó, szerencsére egy jogos tizenegyest tudtunk értékesíteni és megnyertük a mérkőzést. Annak örülök, hogy viszonylag visszafogottabb második félidei teljesítménnyel is magunk javára tudtuk fordítani a meccset.Gratulálok a játékosoknak!