DSC-SI U16: Nem jött össze a pontszerzés a városi derbin

Szabó Imre együttese jól kezdte a mérkőzést, de az esélyesebb DEAC végül érvényesíteni tudta a papírformát.

0

Futball-300x200 DSC-SI U16: Nem jött össze a pontszerzés a városi derbin

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola U16-os alakulata a regionális bajnokság 12. fordulójában a DEAC-hoz látogatott. A sportiskolások az összecsapás előtt az utolsó (13.) helyen álltak, míg a helyi rivális a 7. pozíciót foglalta el a tabellán. A papírforma szerint tehát a vendéglátók voltak az esélyesebbek, de korábban már sokszor tapasztalhattuk, hogy egy városi derbin a pozíció és a forma azonban sokszor nem számít, így a pályán óriási küzdelemre számíthattunk.

Nem is indulhatott volna jobban a találkozó a Sportiskola számára, hiszen Varga Róbert révén a gárda már a 2. percben megszerezte a vezetést. A bekapott gól után felébredtek a hazaiak és sorra alakították ki a jobbnál jobb helyzeteket. A sárga-kékek védői állták a sarat, de a 17. percben Bárány Bogát lövésénél már tehetetlenek voltak, ezzel ismét egálban voltak a csapatok. A folytatásban is a DEAC irányított, míg a sportiskolások néhány kontratámadással próbálkoztak. A házigazdák a lehetőségeikkel jobban tudtak élni, Bárány a szünetig mesterhármasig jutott, de a vendégek kétgólos hátránya még ledolgozhatónak tűnt.

A második félidő elején a menteni igyekvő Vietorisz Bence a saját kapujába juttatta a labdát, így a DEAC előnye tovább nőtt. Egy minutummal később a hazaiaktól Kecskés Martin is eredményes volt, ezzel eldőlt a három pont sorsa. A sportiskolások azonban nem adták fel, a szépítés reményében hajtottak. Vietorisz 56. percben javítani tudta hibáját és egy szép gólt szerzett, majd négy perccel később Varga Róbert is kozmetikázni tudta az eredményt. Bár a DSI közelebb férkőzött, a fekete-fehérek továbbra sem adtak sok esélyt a városi riválisnak. A hajrára a Sportiskola elfáradt, ezt pedig a végig támadó szellemben futballozó ellenfél kihasználta. A meccs lefújása előtt Varga Vencel is betalált, majd Bárány állította be a 7–3-as végeredményt.

MLSZ Regionális U16 Kiemelt Kelet 12. forduló

DEAC–DSC-SI 7–3 (3–1)

DEAC: Borkó (Bíró 46’), Papp K. (Varga V. 46’), Bárány, Varga D. (Pirka 59’), Molnár, Székely (Sipos 73’), Deczki (Mozga 78’), Kecskés, Sárközi (Etemez 46’), Bartók (Incze 46’), Vida

Vezetőedző: Mester Norbert

DSC-SI: Bartók – Kalmár, Juhász K. (Bokor 75’), Botos, Varga R., Kozma (Havasi 73’), Czakó (Házi 46’), Trefán (Kerezsi 46’), Bácsi (Varga Dzs. 46’), Győri (Keczán 46’), Vietorisz B.

Edző: Szabó Imre

Gólszerzők: Bárány 17’, 32’, 41’, 90’, Vietorisz 53’ (öngól), Kecskés 54’, Varga V. 86’, illetve Varga R. 2’, 60’, Vietorisz 56’

T.H.