DSC-SI U17: Bravúros győzelem a bajnokaspiráns ellen

Jankovics Sándor tanítványai a Balmazújvárost fogadták a korosztályos bajnokság 10. fordulójában és egygólos győzelmet arattak.

0

IMG_3462-300x200 DSC-SI U17: Bravúros győzelem a bajnokaspiráns ellenFotó: Rizán Zsolt

A sportiskolások az egész mérkőzésen fegyelmezetten, zártan védekeztek, leszűkítették a területeket, kontrákra rendezkedtek be. Ez a taktika jól működött, már a 17. percben kétgólos előnyre tettek szert a kék-sárgák. A vendégek próbáltak nyomást helyezni csapatunkra, ennek meg is lett az eredménye, még az első félóra letelte előtt szépítettek. Szünet után sem változott a játék képe, hiába szorította be időnként a sportiskolásokat az Újváros, a védelem stabilan állt a lábán. A 60. percben visszaállt a kétgólos különbség, de megint zárkóztak a vendégek, akik minden tartalékukat mozgósították, hogy fordítani tudjanak. A mérkőzés hajrájában a debreceniek ismét betaláltak, érezhetően itt már eldőlt a mérkőzés, bár a vendégek az utolsó percben ismét eredményesek voltak, de ez a gól már nem befolyásolta a három pont sorsát.

Csapatunk elszántan, nagy akarattal futballozott, a fiúk betartották a taktikai utasításokat, ennek eredménye ez a bravúros győzelem.

Szép volt srácok!

DSC-SI – Balmazújváros: 4:3 (2:1)

DSC-SI: Meszesán, Dihen, Udvarhelyi, Zsoldos (Németh 83’), Papp P., Borsi, Zubora, Bacsa, Rizán, Tóth M., Berki

Edző: Jankovics Sándor

Gólszerzők: Nagy Z. 8’ (öngól), Dihen 17’, Udvarhelyi 60’, 89’

Jankovics Sándor: Igyekeztünk a legalaposabban felkészülni a Balmazújvárosból, sikerült is őket alaposan meglepnünk. Próbáltunk zárt védekezésből gyors kontrákat vezetni, ezt jól alkalmaztuk, bő negyedóra után vezettünk is 2:0-ra. Sajnos ellenfelünk még ebben a játékrészben szépített, így egygólosra apadt az előnyünk. Szünetben mondtam a fiúknak, ha továbbra is ugyan azt a játékot játsszuk, mint az első 45 percben, akkor meglepetést szerezhetünk. Sikerült is kihasználni a lehetőségeinket, hiába zárkózott az Újváros, a kontráink sikeresek voltak. Az utolsó percig nagy harc volt a pontokért, ellenfelünk mindent megpróbált, az utolsó percben feljöttek egy gólra, de a győzelmet már nem tudták elvenni tőlünk. Egy nagyon jó csapat ellen sikerült nyernünk, az akaratnak, elszántságnak és fegyelmezett játéknak köszönhetően. Amit kértem a fiúktól meg tudták valósítani a pályán, gratulálok a csapatnak a jó és eredményes játékhoz, ehhez a bravúrhoz. Folytatjuk a munkát, még sokat kell dolgoznunk, de jó úton járunk, azzal a hozzáállással, amit ezen a találkozón is nyújtottunk, a folytatásban is eredményesek lehetünk.