DSC-SI U17: Két gól, három pontot ért

A sportiskola korosztályos együttese mindkét félidőben betalált az Oros kapujába és megnyerte a mérkőzést.

0

IMG_3866-300x200 DSC-SI U17: Két gól, három pontot értFotó: Rizán Zsolt

Már a 3. percben előnybe került Jankovics Sándor gárdája: egy labdaszerzést követően Udvarhelyi jó ütemben lépett ki, már csak szabálytalanul tudták megállítani a büntetőterületen belül. A megítélt tizenegyest pedig Borsi higgadtan értékesítette. Fölényben játszottak a sportiskolások, igyekeztek feltörni az Oros védelmét, több helyzetet kidolgoztak, de a befejezések nem sikerültek. A második félidő is debreceni góllal indult: szépen építette fel támadását a kék-sárga alakulat, melynek végén Németh hatalmas lövést eresztett meg, a labda védhetetlenül vágódott a kapuba. A kétgólos előny birtokában is fölényben játszottak a sportiskolások, bár kissé visszább esett a teljesítményük. Próbáltak helyzeteket kidolgozni, de az Oros, elkerülvén a nagyobb arányú vereséget, teljesen behúzódott a kapja elé. Gól már nem született, a győzelmet viszont megszerezték a fiúk.

Szép volt srácok!

Oros – DSC-SI: 0:2 (0:1)

DSC-SI: Meszesán, Dihen, Udvarhelyi, Németh, Papp P., Borsi (Szabó 58’), Zubora, Bacsa, Rizán (Zsombik 46’), Tóth M., Berki

Edző: Jankovics Sándor

Gólszerzők: Borsi 3’, Németh 50’

Jankovics Sándor: Egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, ellenfelünk lelkesen és elszántan futballozott. Az első negyedórát nagyon megnyomtuk és egy letámadás utáni labdaszerzésből megszereztük a vezetést. Mezőnyfölényben játszottunk, de helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni, így egygólos vezetéssel vonultunk szünetre. Próbáltuk rendezni a sorokat, bátrabb, pontosabb játékot kértem a fiúktól. Sikerült ismét betalálnunk az Oros kapujába, de mintha megelégedtünk volna a kétgólos előnnyel, visszább esett a teljesítményünk, azt éreztem, fejben is elfáradtunk. Próbáltunk továbbra is veszélyesen játszani, de ellenfelünk hősiesen védekezett, nem sikerült több gólt szereznünk. Ma egy kicsit tompábbak voltunk, de így is megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Fontos volt megszerezni a három pontot, mert a következő fordulóban az élvonalba tartozó Mátészalkát fogadjuk, majd megyünk Cigándra. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!