DSC-SI U19: A fegyelmezetlenség vereséghez vezetett

Nagy pofont kapott Selyem Nándor együttese, a 9. helyen álló Oros otthonában 4:1 arányú vereséget szenvedtek.

0

labdarugas05-2-300x225 DSC-SI U19: A fegyelmezetlenség vereséghez vezetett

Az első félidőben próbálták nyomás alatt tartani a hazaiakat Selyem Nándor tanítványai, de a 10. percben kiszabadult a szorításból az Oros, eljutottak a debreceni kapuig, és megszerezték a vezető találatot. A félidő hátralévő részében szinte át sem jöttek a félpályán, a sportiskolások sok helyzetet kidolgoztak, de hiányzott a megfelelő koncentráció a befejezéseknél. Már úgy nézett ki, ezen a meccsen nem szerez gólt a kék-sárga gárda, de a 45. percben sikerült egyenlíteni. Szünet után jött az újabb hideg zuhany, a vendéglátók ismét megszerezték a vezetés, majd kihasználva csapatunk dekoncentráltságát, növelték előnyüket és megnyerték a mérkőzést.

Az a hozzáállás, amit a fiúk ezen a találkozón nyújtottak, nagyon kevés, nagyobb akarattal és alázattal kell futballozni, nem elég, ha csak a mez megy ki a pályára. Nem csak akarni kell a győzelmet, azért tenni is kell!

GFSE Oros – DSC-SI: 4:1 (1:1)

DSC-SI: Ésik, Prokisch, Arday, Nagy D., Spitzmüller (Nagy I. 68’), Simon (Gál 11’), Nemes, Nánási (Tamás 85’), Sándor, Sallai (Kocsis 68’), Galla

Edző: Selyem Nándor

Gólszerző: Prokisch 45’

Kiállítva: Galla 86’

Selyem Nándor: Az első félidőben fölényben futballoztunk, ellenfelünk csak egyszer jött át a félpályán, de rosszul helyezkedtünk, amit ki is használtak. Nagyon sok helyzetet kidolgoztunk, de csak egyet tudtunk értékesíteni a félidő végén. Szünetben próbáltam rendet tenni a fejekben, elmondtam a fiúknak, mire figyeljenek oda, de ahogy elkezdődött a második félidő, ismét gólt kaptunk. Fegyelmezetlenek voltunk, ez pedig vereséghez vezetett, a helyzeteinket nem tudjuk értékesíteni, még a ziccereket sem, ez pedig a koncentráció hiányának a következménye. Néhányan a húzóemberek közül azt hiszik, elég, ha csak a cipőt kiviszik a pályára, ennek hangot is adtam a szünetben. Ilyen hozzáállással, kevés futóteljesítménnyel, alázat nélkül nem lehet meccset nyerni.