DSC-SI U19: Nemes büntetőjével nyert a Sportiskola

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola a Balmazújvárost fogadta péntek délután az Oláh Gábor utcán.

0

dmtk_heti-osszefoglalo_foci_freepik_20210210-300x188 DSC-SI U19: Nemes büntetőjével nyert a Sportiskola

A korosztályos regionális bajnokság ötödik helyért folytatott harcban ezúttal a debreceniek kerekedtek felül, Jankovics Sándor együttese sikeresen vágott vissza az őszi vereségért a Balmaznak.

Fizikális játékot hozott az első negyvenöt perc, öt sárga lap is villant. A DSI irányította félidőt, a huszonnegyedik percben pedig büntetőhöz jutott a hazai csapat. Pék Patrikot borították fel a tizenhatoson belül, a tizenegyest a csapatkapitány, Nemes Zétény értékesítette a huszonnegyedik percben. Hiába ostromolta tovább a Balmaz kapuját a Sportiskola, a szünetig nem esett újabb találat, így 1-0-s állással vonultak szünetre a felek.  A második játékrészben visszahúzódtak a hazaiak, több területet engedtek a vendégeknek, akik ezáltal mezőnyfölénybe kerültek. Az ellentámadásai révén mégis a cívisvárosiaknak voltak nagyobb helyzeteik, azonban csak a kapufát sikerült eltalálnia a Jankovics-csapatnak. Egygólos győzelmével megerősítette ötödik helyét a táblázaton a DSI.

DSC-SI – Balmazújvárosi FC 1-0 (1-0)

DSC-SI: Bartha, Németh, Papp P., Spitzmüller, Zubora, Nemes (Tóth 71’), Berki, Bacsa, Pék (Brázda 90’), Papp L., Tar (Virág 46’)

Vezetőedző: Jankovics Sándor

Gólszerző: Nemes 24’ (büntetőből)

Jankovics Sándor: Nagyon nagy meccset nyertünk meg ma. Az egész csapat lelkes volt és odaadó, nagyon betartották azokat a taktikai utasításokat, amiket kértem. Az ellenfélnél játszó gólkirályjelöltet egyből levédekeztük, ahogy átlépett a térfelünkre, ha kicsit nagyobb szerencsénk van, akkor több góllal is nyerhettünk volna. Minden elismerésem a csapaté, a mai teljesítmény jó játékkal és tudatos támadásokkal párosult, így hál’ Istennek meg tudtuk nyerni ezt a fontos mérkőzést.

U.Á.