A Dunakanyarban előzött a DVSE

A közlekedési szabályok szerint nem minden esetben szabályos kanyarban előzni, azonban a DVSE-nek pontosan ez volt a terve Leányfaluban.

0

vizilabda17-300x200 A Dunakanyarban előzött a DVSE

A cívisvárosi alakulatot az a Dunakanyar látta vendégül, ami a két csapat előző mérkőzésén kellemetlen meglepetéssel szolgáltak a Debreceni Sportuszodában. Akkor a mostani vendéglátónk legyőzte Miroslav Bajin alakulatát.

A találkozó első negyede kiegyenlített csatát hozott. Stefanidesz LeventeSzarvas Péter és Zsilák László találatára is volt válasza a hazaiaknak. Aztán 3-3-as állásnál a Dunakanyar átvette a vezetést, és még a játékrész vége előtt két gólra növelték az előnyüket.

A második negyedben Zsilák László második góljával zárkózott a Debrecen, de a házigazda gyorsan visszaállította a különbséget a két csapat között. Egy perccel később egy emberelőnyös helyzetet értékesített a DVSE Dienes Imre Balázs révén. Még ebben a játékrészben Zsilák László megszerezte harmadik találatát a mérkőzésen, és ezzel egyenlített a hajdúsági gárda. Sőt, Dienes Imre Balázstalálatával a vezetést is átvette (6-7).

A harmadik játékrészben folytatódott a debreceni pólósok jó sorozata: Orosz Tamás emberelőnyből, majd Somorjai Sebestyén akcióból szerzett gólt, a Debrecen pedig máris háromgólos előnybe került. Ezt követően felébredt a haza csapat, és egy gólra feljöttek. Patócs Márton András és Turcsányi Ákosazonban még ebben a negyedben lehűtötte a kedélyeket, találataikkal visszaállították a háromgólos különbséget (8-11).

Az utolsó negyedben tehát egy feladata volt a vendég Debrecennek: megtartani, vagy növelni az előnyt. Ez azonban nem ígérkezett egyszerűnek, főleg úgy, hogy a Dunakanyar egy perc elteltével gólt szerzett. A negyed felénél büntetőt dobhatott a Debrecen, amit Stefanidesz Levente értékesített. A házigazda ezután sem adta fel, de Katona Gábor és Zsilák László góljaival már négy találat volt a differencia a csapatok között egy perccel a mérkőzés vége előtt. A Dunakanyar szerezte ugyan a mérkőzés utolsó találatát, de ez csak a végeredmény kialakításához volt elég, ami így 11-14 lett a DVSE javára.

A Debrecen ezzel a győzelemmel már a negyedik helyen áll a B csoportban. A DVSE legközelebb hazai medencében gyűjtheti a pontokat, március 17-én 16:30-tól az Alfa SC érkezik a Debreceni Sportuszodába.

Férfi OB I/B Osztályú Országos Bajnokság B csoport 15. forduló:

Dunakanyar – DVSE           11-14 (5-3, 1-4, 2-4, 3-3)

DVSE: Gergely Bence, Patócs Márton András (1), Szarvas Péter (1), Somorjai Sebestyén (1), Stefanidesz Levente (2), Orosz Tamás (1), Katona Gábor (1), Dienes Imre Balázs (2), Zsilák László (4), Klinga Benjámin, Módy Tóbiás, Macsi Martin, TurcsányiÁkos (1), Somorjai Péter

Edző: Miroslav Bajin (eltiltva), Kardos Sándor