Duplázott Jászberényben a DEAC

A kupasiker után bajnoki mérkőzésen is legyőzte a Jászberényt az egyetemi gárda és dobogón zárta a 9. fordulót.

0

Trencsenyi_Bence_golorom_2022_DEAC-300x173 Duplázott Jászberényben a DEACFotó: deac.hu

Vasárnap ismét Jászberénybe utazott az egyetemi gárda, de nem azért, hogy újra felelevenítsék a kupagyőzelmet, ezúttal bajnoki mérkőzésen csaptak össze a kék-fehérekkel.

Sándor Tamás legényei kezdték aktívabban a mérkőzést, már az első percekben érvényesítették akaratukat, mely hamar meghozta az eredményét, a 8. percben egy szöglet után Papp Ferenc fejelte a kapuba a labdát. Lendületben maradtak az egyetemisták, nem kevés munkát adtak ellenfelüknek, levegőben lógott a második talált. Erre a 25. percig kellett várni, ekkor Korhut szabadrúgásból lőtte védhetetlenül a jobb felsőbe a labdát. Három minutum elteltével lényegében eldőlt a mérkőzés, Terncsényi zárt góllal egy szép támadást, melynek köszönhetően háromgólos előnnyel vonulhattak szünetre a fekete-fehérek.

A második félidőben sem tudott megújulni a hazai alakulat, leginkább a térfelükön zajlott a játék, állandó nyomás alatt volt védelmük. Az 56. percben minden eldőlt, miután Rauf a bal felsőbe bombázott. Nem vettek vissza a tempóból a debreceniek, támadásban maradtak, voltak még ígéretes lehetőségek, de a gólok számában már nem történt változás.

Újabb győzelmével a DEAC fellépett a dobogó harmadik fokára, egy pontra zárkózva a 2. Putnok mögé.

NB III Keleti-csoport 9. forduló

Jászberény – DEAC: 0-4 (0-3)

DEAC: Ratku – Ujvárosi, Papp, Korhut (Orosz 71’) – Jankelic, Soltész (Béke 71’), Sándor (Bidzilya 58’), Rauf – Szabó L., Kerekes (Tochukwu 63’), Trencsényi

Vezetőedző: Sándor Tamás

Gólszerzők: Papp F. 8’, Korhut 25’, Trencsényi 28’, Rauf 57’