DVSC-II: Döntetlen Békéscsabán

A DVSC második csapata a Békéscsaba NB II-es együttese ellen lépett pályára pénteken felkészülési mérkőzésen.

0

20230120_elore_dvsc_fm-1024x576-1-300x160 DVSC-II: Döntetlen BékéscsabánFotó:1912elore.hu

Máté Péter legényei is gőzerővel készülnek a tavaszi rajtra, a napi edzések mellett, felkészülési mérkőzések is szerepelnek a programban. Pénteken a viharsarokba utazott a kis Loki, hogy megmérkőzzön a Békéscsaba NB II-es csapatával. Voltak hiányzók, akik igazoltan maradtak távol, ugyanis Erdélyi Benedek, Cibla Flórián és Tordai Bence aznap indultak haza az első csapattal a törökországi edzőtáborból. Új nevekkel is találkozhattunk, csereként több próbajátékos is pályára lépett.

Nem érződött, hogy kemény munkával teltek az előző napok, jó iramban kezdődött a mérkőzés, de leginkább a mezőnyben zajlott a játék. A kis Loki kontrái azonban magukban hordozták a veszélyt, a csabai hálóőrnek kétszer is bravúrt kellett bemutatni, hogy megőrizze kapuját a góltól. A védelem is tökéletesen működött, kapusunk, Lisztes is együtt élt a játékkal, ennek köszönhető, hogy a hazaiak helyzetbe sem tudtak kerülni. A piros-fehérek szervezetten futballoztak, ám az első 45 perc gól nélkül ért véget.

A második félidőben meddő hazai fölény volt jellemző, de hiába támadott többet a Békéscsaba, a debreceni védelmen nem találták a rést. Ami nem jött össze akcióból, sikerült rögzített játékhelyzetből, az 57. percben a lilák megszerezték a vezetést. Nem örülhettek sokáig, három minutum elteltével Horváth-Gaudi ugratta ki Henryt, bár az első lövését még bravúrral védte Póser ám a kipattanót már nem hibázta el a próbajátékon lévő támadó. A hátralévő időben mindkét fél próbálta maga javára eldönteni a mérkőzés, ám a találatok számában nem történt változás, döntetlennel zárult a mérkőzés.

Felkészülési mérkőzés

Békéscsaba – DVSC-II: 1-1 (0-0)

DVSC-II: Lisztes – Kosikov, Sárosi, Szabó K., Hornyák, Major, Takács, Doktor, Horváth Z., Varga D., Bökönyi

Cserék: Batai, Csernely, Korakai, Horváth-Gaudi, Kozma, Kay Sheprak, Dotun, Henry

Vezetőedző: Máté Péter

Gólszerző: Henry 60’

Máté Péter: A heti munkát edzőmérkőzéssel zártuk, pénteken a Békéscsaba másodosztályban szereplő fiókcsapatával találkoztunk. Elégedett voltam a látottakkal, egyénileg és csapatként is jól funkcionáltunk. Ott tartunk, ahol a felkészülés ezen szakaszában tartanunk kell. Több próbajátékos is lehetőséget kapott ezen a mérkőzésen, akik jó benyomást tettek ránk, pozitív róluk a kép.

KZT