DVSC II: Hatgólos döntetlen Putnokon

Továbbra is veretlen Igor Bogdanovics irányításával a DVSC második számú csapata, amely ezúttal fordulatos mérkőzésen egy pontot szerzett Putnokon.

0

DSC_9902-Kozepes-300x169 DVSC II: Hatgólos döntetlen PutnokonFotó: dvsc.hu

A korábbi kiváló csatár, Igor Bogdanovics érkezése nagyot lendített a kis Loki támadójátékán, a piros-fehérek három mérkőzésen tucatnyi gólt rámoltak be ellenfeleik hálójába. Ennél fontosabb, hogy a jó helyzetkihasználás hét pontot ért, ami a kiesés elleni harcban különösen értékes a csapatnak. A debreceniek vasárnap délután a veszélyzónában lévő Putnok otthonában léptek pályára, s bár mindkét együttes számára nagy téttel bírt az összecsapás, kifejezetten közönségszórakoztató játékkal rukkoltak elő a felek.

Az első félidőben a hazaiakat támogatta a már-már viharos erejű szél, akik ezt kihasználva keresték a párharcokat, s a széleken igyekeztek megbontani védelmünket. Helyzetekből nem volt hiány, mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek, de Pápai Krisztián és Hrabina Alex egyaránt szép védéseket mutatott be, olykor pedig a támadók választottak rossz döntéseket. Érezhető volt, hogy mindkét csapat a kiesés elkerüléséért küzd, az iramra nem panaszkodhattunk, s a labdabirtoklási mutató is rendkívül kiegyenlítetten alakult. A hazaiak cseréje, valamint a három sárga lap miatt hosszabbított a játékvezető, a DVSC pedig a lehető legrosszabbkor került hátrányba, a ráadásban Ádám Ferenc szerzett vezetést a Putnoknak.

A fordulás után lendületesebben kezdett a debreceni fiókcsapat, újabb gólt mégis a borsodiak szereztek, Keményffy Máté növelte kétgólosra a hazai előnyt. Igor Bogdanovics legénysége azonban nem adta fel, s a következő lehetőségéből szépített, miután Pápai elvétett egy mélységi indítást, Gyönyörű Gergő pedig lecsapott a labdára, majd igazítás nélkül, harminc méterről a kapuba emelt. Egygólos hátrányban is ment előre a kis Loki, amely egyre többször jutott az ellenfél védelmi vonala mögé, a 77. percben pedig Girdán Levente és Talpalló Norbert vezetett remek ellentámadást, melynek végén utóbbi egalizált. Nem sokkal később Simon Mátyás is megiramodott, akit csak szabálytalanul tudtak megállítani, a megítélt tizenegyesből pedig Gyönyörű megfordította a mérkőzést (2–3). Ezzel azonban még nem volt vége, Ádám Ferenc ugyanis szintén büntetőből egyenlített, így a DVSC második számú csapata 3–3-as döntetlent játszott Putnokon.

Labdarúgó NB III, 33. forduló

Putnok FC – DVSC II 3–3 (1–1)

DVSC II: Hrabina – Jankelic, Kovács R., Tordai (Girdán 53′), Juhász, Szabó Á. (Simon 64′), Talpalló, Gyönyörű, Maruscsák (Gellén 64′), Füzfői, Kovács G.

Vezetőedző: Igor Bogdanovics

Gólszerzők: Gyönyörű 59′, 79′ – a másodikat 11-esből, Talpalló 77′

Igor Bogdanovics: Kétgólos hátrányból fordítottunk, ám egy védelmi megingást követően, a hajrában mégis elveszítettünk két pontot. Az első félidőben a hazaiakat támogatta a szél, ám a fordulás után jó szellemiségben futballoztunk, s bár ennek ellenére a Putnok szerzett újabb gólt, szerencsére nem tört meg a magunkba vetett hitünk. Egy kiesési rangadón, ráadásul idegenben szerzett pont mindig értékes, a mérkőzés képe alapján pedig igazságosnak érzem a döntetlent. 

P.G.