DVSC-II: Utolsó percben úszott el a győzelem

Hiába vezetett kétszer is a DVSC második csapata, a Tállya mindkétszer egyenlített, így a felek megosztoztak a pontokon.

0

Képernyőfelvétel-35-300x148 DVSC-II: Utolsó percben úszott el a győzelem

Előző héten megszerezte első győzelmét Szűcs János együttese, mely gárda, Maruscsák, Sármány és Mező góljainak köszönhetően, elhozta az Újpest második csapatának otthonából a három pontot. A 7. fordulóban lehetőség nyílt arra, hogy megduplázzák győzelmeik számát a piros-fehérek, de az újabb sikerhez a 18. helyen álló Tállyán keresztül vezetett az út.

Az első percekben a Tállya birtokolta többet a labdát, pontos átadásokkal szövögették támadásaikat, de a debreceni védelem remekül zárt, így nem került veszélybe Ecsegi kapuja. Az első lehetőség azonban hazai oldalon adódott, Pintér beadása után Kenderesi fejelhetett kapura, a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Egy minutum múlva ismét a piros-fehérek veszélyeztettek, Gyönyörű szögletét követően Maruscsák bólintott kevéssel mellé. Tíz perc elteltével kiegyenlítődött a játék, a hajdúságiak egyre többet tartózkodtak a borsodi tizenhatos előterében, munkát adva a védelemnek. A 15. percben közel járt a vezetéshez a kis Loki: Kenderesi ugratta ki Sármányt, aki a tizenhatos sarkáról célba vette a hosszút, de kevéssel eltévesztette a célt. A 20. percben gólnak örülhettek az Egyetemi Sporttelepre kilátogató debreceni szurkolók: Sármány tette vissza a labdát Gyönyörűnek, aki állítgatás nélkül kilőtte a bal felsőt (1-0). A hazaiak szervezetten, fegyelmezetten futballoztak, többször is komoly feladat elé állítva a vendégek védelmét. A 25. percben Gyönyörű duplázhatta volna meg találatainak számát, lövése viszont most nem talált célt, a labda kicsivel a jobb felső fölött került az alapvonalon túlra. Nem sokra rá Pintét távoli kísérlete okozott gondot a Tállya kapusának, Kosztyu csak nehézségek árán tudta megszelídíteni a labdát. A 32. percben váratlanul, szinte a semmiből egyenlített a Tállya: egy szélről érkező beadásnál elméláztak a belső védők, Ondó ezt kihasználva, közelről a hálóba passzolt (1-1). A hátralévő időben leginkább mezőnyben zajlott a játék, a kapuk már nem kerültek veszélybe, így döntetlen állánál vonulhattak öltözőbe a felek.

Szűcs János két helyen változtatott a szünetben, Kenderesi és Sármány helyett Talpalló és Maruscsák futott ki a pályára a második félidőre. Vendég lehetőséggel indult a játékrész, de a kapu előtti kavarodás végén Ecsegi jó ütemben avatkozott játékba és felszedte a labdát. Nem találtak egymáson fogást a csapatok, kiegyenlített volt a játék, a két tizenhatos közt pattogott a játékszer. A mérkőzés ezen periódusában nem volt túl nagy az iram, mindkét csapat próbálta megbecsülni a labdát. A 65. percben veszélyeztettek a hazaiak, Balla passza után Maruscsák került helyzetbe, Kosztyu épp hogy fel tudta szedni a labdát a debreceni játékos elől. Felpörögtek az események, többször is veszélybe kerültek a kapuk, újabb gól azonban nem született. A 71. percben hatalmas lehetőség adódott a Tállya előtt: Ecsegi rosszul mozdult ki a kapujából a tizenhatoson kívül, már túljutott rajta a labda, de a visszaérő Baranyai hatalmasat mentett, a kilépő Mezősi elől. A 77. percben ismét a debrecenieknél volt az előny: a csereként pályára lépő Farkas cselezgetett a baloldalon, belépve a tizenhatoson belülre, okosan a hosszúba tekerte a labdát (2-1). Nagy erőket mozgósított a Tállya az egyenlítés érdekében, mely a 90. percben sikerült is: egy kapu előtti kavarodásnál Kovács csapott le a labdára és közelről a léc alá bombázott (2-2). Ezzel kialakult a végeredmény, hiába vezetett kétszer is a kis Loki, a Tállya mindkétszer egyenlített, így a felek megosztoztak a pontokon.

NB III. Keleti csoport 7. forduló

DVSC-II – Tállya: 2-2 (1-1)

DVSC-II: Ecsegi – Baranyai, Kovács R., Tordai, Szujó – Balla, Mező (Gellén 87’), Sármány (Maruscsák 46’), Pintér (Farkas 70’) – Kenderesi (Talpalló 46’), Gyönyörű

Vezetőedző: Szűcs János

Gólszerzők: Gyönyörű 20’, Farkas 77’

KZT