DVSE: A Honvéd ellen kis híján összejött a pontszerzés

Süveges Máté fiai idén most nyújtották a legjobb teljesítményt, szívvel-lélekkel küzdve, a végén még a döntetlen elérésére is volt esélyük.

0

257288539_554687675975034_3655056612781177096_n-300x200 DVSE: A Honvéd ellen kis híján összejött a pontszerzés

Fotó: dvse.hu

A DVSE-Master Good vízilabdacsapata szerdán, az OB I 9. fordulójában a Honvéd együttesét látta vendégül. A középmezőnyben helyet foglaló fővárosiak jól kezdték a szezont, azonban az utóbbi időben megtorpantak. Ezt a pont nélkül álló debreceniek egyértelműen ki szerették volna használni, de a mérkőzés nem ígérkezett könnyűnek, mivel a vendégek soraiban több nagynevű válogatott pólós is volt.

Az első percekben a két alakulat a védekezésre fektette a hangsúlyt, ám Decker Ádám kiállítása után Zsilák által a debreceniek megszerezték a vezetést. A Honvéd azonban hamarosan fordítani tudott és Hosnyánszky Norbert vezérletével három góllal elhúzott. A játékvezetők láthatóan engedték a kemény játékot, így közben a nézők többször is felhördültek, de ez a küzdelmes csata velejárója volt. Még 15 másodperc volt az első negyedből hátra, mikor Fülöp Bence meghúzta a váratlant és a rövidbe juttatta a labdát, ezzel a DVSE feljebb zárkózott. Hajtós, látványos nyolc percet zártak a felek, melynek végén a Honvéd két góllal vezetett (2-4).

A második negyed elején két és fél percig érintetlenek maradtak a hálók, azonban a vendégek lendülete kitartott és Ekler Bendegúz révén az előnyüket tovább növelték. Ez szerencsére nem tántorította el a hazaiakat, Macsi Martin egy okos góllal gondoskodott arról, hogy ne lépjen el a Honvéd. Ezt mégis nehéz volt kivitelezni, hisz a budapesti csapatból Manhercz Ádám is megvillant, s távolról két sistergős bombát is pontosan eresztett el. A DVSE vezetőedzője, Süveges Máté nem maradt tétlenül, a felzárkózás érdekében magához hívta fiait. Ez remekül sült el, hisz a debreceniek beleálltak a sokszor a durvaság határát súroló, kőkemény vízilabdába és egyenrangú ellenfelei voltak a fővárosiaknak. Visszajött a cívisvárosi gárda a meccsbe, nem is akárhogy: előbb Somlai csúsztatott a rövidbe, majd Takács Kristóf emberelőnyös gólja következett. Erre a vendégek ugyan gyorsan válaszoltak, de Fülöp gólja után a vendégek mestere, Szívós Márton is időt kért. A rendkívül eseménydús negyed után bár a vendégek javára 8–6 volt az állás, de ekkor határozottan úgy látszódott, hogy a DVSE megfoghatja a Honvédot.

A harmadik negyed egy fővárosi góllal indult, de a debrecenieknél Kósik Soma a kapuban főszerepet játszott, így a vendégek nem mentek el többel. Emellett a DVSE támadásai idén most néztek ki a legjobban, pólósaink összeszedett, pontos játékkal rukkoltak elő. Fülöp ötösből kilőtte a jobb felsőt, majd a fiatal Fedac Dominik lövése már úgy tűnt, hogy bepattant, de a játékvezetők nem ítéltek gólt. A budapestiek is értékesítettek egy büntetőt, de a debreceniek egyre inkább vérszemet kaptak, Macsi Patrik is eredményes tudott lenni, hátul pedig testvére, Martin blokkolt. Továbbra is két góllal vezetett a Honvéd, így a végső döntés a hajrára maradt.

A záró játékrész első találatát a budapestiek szerezték, de a hazai egylet jól küzdött. Bár Macsi Patrik lövése még a kapufán csattant, a kipattanót Korbán Richárd a hálóba juttatta. Fülöp bivalyerős löketét követően ráadásul már csak egy volt a csapatok közti különbség, így még inkább élt a remény, hogy a debreceniek végre ponttal vagy pontokkal gazdagodhatnak. A Honvédból Hosnyánszky továbbra is remekelt, de Macsi Martin mit sem törődve ezzel, emberelőnyből újabb gólt lőtt. Időkérés itt, időkérés ott, az utolsó pillanatig nyílt maradt a párharc, a hajrában pedig Kósik bravúrral hárított, ezzel az egyenlítésre megteremtve az esélyt. Az utolsó támadásnál mindent egy lapra feltéve ment előre a DVSE, de az óra sajnos gyorsan pörgött és már nem maradt idő egy erőteljes lövésre, így a parázs mérkőzést végül a Honvéd nyerte.

E.on Férfi Vízilabda OB I., 9. forduló

DVSE-Master Good – Honvéd 11-12 (2-4, 4-4, 2-2, 3-2)

DVSE: Kósik – Macsi M. 2, Korbán 1, Macsi P. 1, Fülöp B. 4, Zsilák 1, Somlai 1, Cserék: Takács K. 1, Smitula, Kis F., Fedac, Rácz M., Bodoróczki

Edző: Süveges Máté

Honvéd: Decker A. – Kiss B. 1, Ekler 2, Fejős 1, Kevi 1, Hosnyánszky 3, Decker Á. Cserék: Farkas D. (kapus), Szirányi, Manhercz 3, Gregor, Tapasztó 1, Molnár G., Fekete B.

Edző: Szívós Márton

T.H.