Egy fán múlt a döntőbejutás

Lejátszotta az NB1-es bajnokság elődöntőit a Cívis Bowling Team.

0

Atte-Cívis-1014-300x204 Egy fán múlt a döntőbejutás

A cívisek a fővárosi ATTE BEE csapatával mérkőztek meg az elmúlt két hétben a döntőbejutásért. Az első összecsapásra Budapesten, az Acapulco Bowling Klub pályáin került sor.

Egy igen szoros mérkőzést sikerült összehozni a feleknek, a 4 egyéni kör és a 2 páros etap is ugyanannyi pontot hozott a két csapatnak egy kivételével. A harmadik egyéni sorozatokban a hazaiak a megszerezhető 4 pontból hármat megszerzett, így összesítésben 13 – 11 arányban megnyerte az “odavágót”, így minimális hátránnyal várhatta a visszavágót a Cívis BT. csapata.

A következő hétvégén a tiszaújvárosi Angyal Sport Klub pályáján folytatódott az elődöntő. (továbbra is súlyos gondja a debreceni csapatnak, hogy nincs az előírásoknak megfelelő pálya Debrecenben, ahol edzéseiket és mérkőzéseiket tarthatná a Cívis Egyesület.)

A mérkőzés nagyon hasonlóan alakult egy ideig az elsőhöz, döntetlen körül ingadozott az állás, egészen az utolsó egyéni körig, ahol a fővárosiak előnyt szereztek egy 3-1-es etappal. Az állás 7-9 volt hazai szempontból. a helyzet úgy nézett ki debreceni szempontból:

– 4 párost megnyerve továbbjut simán a Cívis

– 3 párost megnyerve 13-11, meccsnull, a dobott összfák alapján hirdetnek továbbjutót (ebben a Cívis állt jobban)

– 2 vagy 1 páros megnyerése kevés, ekkor a vendégcsapat örülhet, és bejut a bajnoki döntőbe.

Hamar kiderült, hogy 4-0 nem lesz, mert az egyik páros meccs gyorsan elveszni látszott, de a másik szerencsére bejött. Még mindig megvolt az esély a győzelemre és a továbbjutásra.

Cívis-Atte-2.-mérk.019-300x198 Egy fán múlt a döntőbejutás

Az utolsó két páros egyikén a Szabó Ilona, Harsányi Sándor duó viszonylag simán nyert, így minden szem az utolsó összecsapásra szegeződött, ahol a Tolnai Tibor, Hárnási Ferenc páros küzdött ellenfelével. Nagyon izgalmasan alakult ez a meccs, hazai vezetés az elején, aztán némi vendég előnnyel érkeztek a felek az utolsó dobásokhoz, sőt egészen az utolsó dobásig nem jutottak döntésre a felek. Ekkor már gyors fejszámolás után látszott: a továbbjutáshoz 9 vagy 10 bábunak kell ledőlnie egy gurításból a hazaiaknak. Ekkor jött a “DRÁMA” (á’la Trollfoci): a golyó gurult, becsapott, előbb eldőlt 6 fa, aztán elhasalt még kettő és….. több már nem sajnos. Egyetlen fa híján odalett a győzelem, és ezzel a továbbjutás is. 12:12 lett a végeredmény, ez pedig kevés volt a boldogsághoz, a fővárosi együttes örülhetett. Sajnos azt kell mondani, hogy megérdemelten, a két mérkőzés nagy részében kézben tudta tartani az irányítást az ATTE, bár a második összecsapáson sokkal jobban játszott a Cívis mint az elsőn, de előnnyé nem tudta ezt kovácsolni, így elbukott.

A szezon tehát véget ért a Cívis Bowling Team számára, harmadik helyen végzett a bajnokságban. Ez elmarad a minimális célként meghatározott döntőbe jutástól, de a sorozatban három lejátszott (2016-17-18) bajnoki alapszakasz győzelem miatt azért pozitív a mérleg.

A jövőben mindenképpen a rájátszásban mutatott teljesítményt kell fokozni, mert ez volt a harmadik szezonja a csapatnak, és az első alkalommal teljesített döntőbe jutás után két olyan következett ahol sajnos véget ért az elődöntővel a tánc. Ha úgy tetszik, ki kell fejleszteni a csapat “gyilkos ösztönét”, hogy ki-ki meccsen ne érje kudarc a továbbiakban.

A Cívis Egyesület idén még egy nemzetközi versenyen képviselteti magát néhány játékossal decemberben Székelyudvarhelyen, a nívós, válogatott játékosokkal tűzdelt mezőnyben, ami után pihenő következik.

Felhívás:

Felhívnánk a bowlingot kedvelők figyelmét, december 15-i határidővel lehet jelentkezni a Regionális Bowling csapatbajnokság következő szezonjára, amely januárban indul, minimum 4 fős csapatok részére. A végső győztes országos döntőn vehet részt jövő Júniusban!
Versenykiírás és jelentkezési lap az egyesület weboldalán (cívisbowling.webnode.hu), illetve a facebook/debreceni bowlingosok oldalon található/érdeklődni a civisegyesulet@gmail.com e-mail címen.