Egy félidőnyi jó játék a Népligetben

Az előző mérkőzésekhez hasonló kerettel vágott neki budapesti túrájának a DVSC, az egyetlen hiányzó az orosz Anna Punko volt, aki továbbra sem teljesen egészséges. Volt viszont egy másik Anna, Kovács,aki nagyon is egészséges, mindezt bizonyította is a mérkőzés folyamán.

0

             39116464_2088168624574355_4554605628185640960_n-300x188 Egy félidőnyi jó játék a NépligetbenFotó:dvsckezilabda.hu

Jól kezdtük  a találkozót, határozottan és eredményesen támadunk, Triffa pedig az átlövésekkel szemben volt hatékony. Az első félidő derekán még döntetlen körüli volt az eredmény, a már említett Kovács Anna mellett Vantara-Kelemen ihletett formában játszott és Bulath is többször jól tudott hozzászólni a mérkőzéshez. Záporoztak a gólok, mindkét csapat inkább a támadásokra koncentrált, az első félidőben pedig méltó ellenfelei voltunk a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe igyekvő Ferencvárosnak. Az első félidő végén háromgólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (20-17).

A második félidőben sajnos hamar magához ragadta a kezdeményezést a hazai gárda, míg a mieink nem tudták tartani a nagyon erős tempót. Jensen mester sok felállást kipróbált, végre jelentősebb lehetőséget kapott Oguntoye is, aki a második félidő elején váltotta Triffát, míg a belső posztokon is nagy volt a rotáció. A 33. percben még 21-19 volt az állás, ezután viszont nagyon tanácstalanul támadtunk és nem tudtuk feltörni a zöld-fehérek védekezését, vagy ha mégis, akkor védett Szemerey. Az ellenfél a kivédekezett akciókból gyors ellentámadásokat vezetett, amelyet rendre góllal fejezett be, így a 46. percre kialakult a 10 gólos hazai vezetés. A mérkőzés befejező szakaszában pályára lépett és gólt is szerzett Borgyos Panna és Szabó Panna is, ez örömteli tény lehet a jövőre nézve. Beálló poszton pedig jó teljesítményt nyújtott Bordás Réka, aki 3 gólt is szerzett a mérkőzésen. A végeredmény 38-27 lett,azaz mindenképp dicséretes a sok lőtt gól a Népligetben, ám a védekezésen még sokat kell dolgoznia Jensen mesternek és a lányoknak.

30 percen keresztül tartani tudtuk a lépést az Európa elitjéhez tartozó Ferencvárossal, ez mindenképpen pozitívum a mérkőzéssel kapcsolatban. Ezeken a mérkőzéseken lehet felvenni igazán a ritmust, szükség van a hasonlóan erős csapatok elleni találkozókra a fejlődés szempontjából.  Ebben a szezonban játszottunk már a Győr, a Siófok és az FTC elleni is, a további szakaszban következnek a háromesélyes mérkőzések, remélhetőleg a csúcsforma is megérkezik erre a periódusra, hiszen minden megszerzett pontnak jelentősége lehet a bajnokság végeredményét illetően.

FTC – DVSC SCHAEFFLER: 38:27 (20:17)

DVSC-SCHAEFFLER: Triffa (K), Varsányi 3, Tóvizi 1, Vámosi, Vantara-Kelemen 6, Bordás 3, Bulath 3, Zamfirescu 1, Kovács 7, Grigel, Szabó P. 1, Borgyos 1, Szabó D. (K), Arany, Despotovic 1, Oguntoye (K)