Egyetemi fiókcsapatok: Egy pont a hétvégi mérleg

A DASE nagyarányú vereséget szenvedett, a DEAC viszont döntetlent ért el a hétvégi fordulóban.

0

labdarugas05-1-300x225 Egyetemi fiókcsapatok: Egy pont a hétvégi mérleg

DASE U19

Már a második percben megszerezte a vezetést a hajdúszoboszlói gárda, ennek ellenére ebben a játékrészben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, sőt, az utolsó percben Bartók Péter szabadrúgásból egyenlített. Úgy nézett ki, lélektanilag jókor jött a gól, talán meg lehet lepni a vendéglátókat, de ez a találat felébresztette a fürdővárosi alakulatot. Szünet után gyorsan le is zárták a mérkőzést, az 57. percben már 4:1 volt az állás. Lányi András ugyan szépített, de újabb három gól volt erre a válasz.

Hajdúszoboszlói SE – DASE: 7:2 (1:1)

DASE: Bence, Tóth, Lányi, Katona, Bartók P., Farkas (Borsos 54’), Salánki (Török 54’), Gál, Erdei, Daku, Sallai (Gáll 57’)

Edző: Dobos Attila

Gólszerző: Bartók Péter 45’, Lányi Ambrus 60’

Dobos Attila: Az első félidőben nem mutatkozott meg, hogy ellenfelünk jobb játékerőt képvisel, hiába vezettek, sikerült egyenlítenünk. Ekkor azt hittem, rendben leszünk, de csak megrángattuk az oroszlán bajszát, vendéglátóink egész más felfogásban játszottak a második játékrészben, akkor már kiütközött a két csapat közti különbség, hét perc alatt háromszor vették be a kapunkat. Ekkor úgymond még vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, de az utolsó 10 percben az újabb három gól el is döntötte a találkozót.

U19 DEAC

Egy nagyon jó iramú mérkőzést játszott egymással a két debreceni csapat, Orosz Dávid góljával az egyetemi fiatalok szereztek vezetést, viszont a félidő vége előtt Hortó Dávid egyenlített. A második játékrészben fordítva születtek a gólok, előbb Kerti Levente alakulata talált be Kóródi Péter révén, majd Kozma Lajos együttese Marsa Erik találatával egalizált.

DLA – DEAC                         2:2 (0:2)

DLA: Kóródi M., Kocsis (Furó 70’), Kosztin (Németi 74’), Ákos (Agárdi 65’), Szabó, Hortó, Medve, Fekete, Kovács Katona, Kóródi P.

Edző: Kerti Levente

DEAC: Magyar, Kocsis, Oláh (Bojti L. 56’), Kádas (Marsa 46’), Bartha (Bojti I. 60’), Német (Balogh 46’), Orosz (Németi 46’), Kontra (Dobi 46’), Tóth G., Lipők (Borzán 46’), Daku

Edző: Kozma Lajos

Gólszerzők: Gólszerzők: Hortó 43’, Kóródi 67’ illetve Orosz 39’, Marsa 84’

Kozma Lajos: Azt kértem a fiúktól, már a középpályán támadjuk le ellenfelünket, széleken próbáljuk megbontani a védelmet, ne álljunk le birkózni, az egy-két érintős játékra törekedjünk. Egy nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk, a 2:2-es eredményt előre aláírtam volna, de az utolsó 10 perc tükrében kicsit szomorú vagyok, talán közelebb álltunk a győzelemhez.