EHF Kupás csapatok randevúja Érden

Rendkívül mozgalmas hét elé néz a DVSC-SChaeffler női kézilabdacsapata, amely négy napon belül játszik egy fontos rangadót a hazai pontvadászatban, majd szombaton EHF Kupa találkozón lép pályára. Október 9-én szerdán 18 órától az Érd Arénában játszanak vélhetően „négypontos” rangadót Köstner Vilmos tanítványai a K&H Női Kézilabda Ligában. Ez a mérkőzés nagyon fontos mindkét csapat számára a bajnokság kimenetele szempontjából is, a jelenlegi 4. helyezett fogadja a 3. pozícióban lévő csapatot.

0

69942247_2725036310887580_810336642287009792_n-300x200 EHF Kupás csapatok randevúja ÉrdenFotó: DVSC Kézilabda Facebook

Az Érd-DVSC találkozók felfokozott várakozással megrendezett, rendszerint igen izgalmas találkozók, amely tézis várhatóan idén is beigazolódik. Érdre nem sűrűn járnak nyerni az ellenfelek, az idei szezonban három mérkőzésen két győzelem mellett csupán a Ferencváros tudta elvinni a két bajnoki pontot. A legfrissebb élmény pedig minden bizonnyal lélekemelő a Pest megyeiek számára, hiszen az EHF Kupa győztes, tavalyi szezonban bajnoki bronzérmes Siófokot tudták legyőzni Szabó Edina tanítványai. Ez a bravúr minden bizonnyal plusz löketet adott az egész csapatnak, és figyelmeztető jel, hogy csupán 21 gólt engedtek a klasszisokkal felálló Balaton-partiaknak. A csapat legeredményesebb játékosa Tóth Gabriella, aki a Siófok elleni találkozón úgy tűnt, hogy megsérült, egy ideig nem is volt a pályán, ám a mérkőzés során visszatért és összesen 4 góllal és kiváló irányítójátékkal szomorította a siófokiakat. Nagyon fontos láncszem továbbá az idén nyáron érkező, világbajnok Nascimento, aki azt hihetetlennek tűnő feladatot kapta, hogy pótolja Érden a szülési szabadságon lévő „gólgyáros” Krpez-Slezákot. A brazil hölgy pedig eddig kiváló teljesítményt nyújt, és bár naptár szerint 38 éves is elmúlt, 10 évet nyugodtan letagadhatna… A kapuban  a válogatott kerettag Janurik Kinga jelenti a stabilitást, míg a bal oldal is erősnek tűnik a cseh válogatott Jerabkováal (akinek poszttársa a szerb válogatott Kovacevic), illetve a friss junior Európa-Bajnok Schatzl Nataileval. Nagyon kompakt csapatról van szó, amely ellen nagyon nehéz küzdelemre számíthatunk.

A mieink szereplése eddig minden képzeletet felülmúl. Elég, ha csak annyit említünk meg, hogy a DVSC-Schaeffler 5 mérkőzés után veretlen a bajnokságban, úgy, hogy idegenben már összecsapott a Bajnokok-Ligája résztvevő Ferencvárossal, illetve az EHF Kupában is érdekelt Váccal. Ezúttal azonban újfent embert próbáló feladat elé állítják Kovács Annáékat, amelyen csúcsközeli teljesítmény szükséges a pontszerzéshez. Eddig Kovács Anna talált be legtöbb alkalommal, 5 mérkőzésen 35 gól a mérlege a balkezes átlövőnek. Neki és Oguntoye Viktóriának minden bizonnyal kiemelt fontosságú lesz ez a találkozó, mindketten szép éveket töltöttek a narancssárga-feketéknél. Előbbi játékos remélhetőleg folytatja remek eddigi teljesítményét, míg kapusunk esetében talán ez lehet az a találkozó, amelyen elkapja azt a bizonyos fonalat. Eredményesség és játékszervezés terén is kiemelkedik Bulath Anita, aki szinte szárnyal az irányító poszton, hozzátéve, hogy poszttársa, az idei nyáron Debrecenbe érkező Vámos Petra pedig szinte berobbant az első osztály mezőnyébe és több mérkőzésen nyújtott nagyszerű teljesítményt. Érdekes statisztikára bukkanhatunk Jelena Despotovic esetében, aki az eddigi két hazai mérkőzésen csupán 1 gólt szerzett, mindazonáltal a három idegenbeli találkozón 16-ot, remélhetőleg folytatja jó idegenbeli sorozatát és Érden is megszórja az ellenfelet. A hazai találkozók esetében pedig nem kizárt, hogy a csarnokváltás miatt sem megy úgy neki, mint az elmúlt években, márpedig a következő hazai találkozó már a Hódosban lesz, montenegrói válogatott játékosunk pedig remélhetőleg hazai pályán is ellenállhatatlan lesz. Nagyon fontos lesz feltörni az Érd rendkívül kemény és erőszakos védelmét és túljárni a kiváló kapus, Janurik eszén. Amennyiben a debreceni lányok azt a teljesítményt nyújtják, mint a Ferencváros vagy a Vác ellen, akkor esély nyílhat a győzelemre az Érd arénában! Hajrá, Loki!

Női kézilabda NB-I

Érd – DVSC SCHAEFFLER

10.09. 18:00 Érd Aréna

Rádin Márkó