Éles Réka három perc alatt fordított, Kakócz Adelina pedig bebiztosította a győzelmet

A DLA-DEAC U19-es csapata hátrányból fordította meg a mérkőzést és begyűjtötte a három pontot.

0

dsc_0050_custom_-300x200 Éles Réka három perc alatt fordított, Kakócz Adelina pedig bebiztosította a győzelmet

Szeged után a főváros felé vették az irányt Üveges Katalin tanítványai, szombat délelőtt Csepelen, az Astra otthonában léptek pályára a 15. fordulóban. Az első félidőben megismétlődött a Szent Mihály elleni első 45 perc: debreceni helyzetek, gól viszont nem született, sőt a 27. percben betaláltak a hazaiak és előnnyel várhatták a folytatást.

Szünet után még nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a lányok, Éles Réka kettőt villant és máris csapatunk került előnybe. A gólok jótékony hatása látszódott a játékon, teljesen felszabadultan futballoztak a debreceni hölgyek. A 71. perben pedig jött a csattanó: Pintye Vivi szlalomozott át a védők között, majd önzetlenül passzolt Kakócz Adelinához, aki értékesítette a helyzetet. Nagyon szép és okos gól volt. Az állás már nem változott a hátralévő időben, csapatunk újabb három ponttal gazdagodott.

Szép volt lányok!

Astra – DLA-DEAC: 1:3 (1:0)

DLA-DEAC: Szabó Nikolett, Pintye Vivien, Éles Réka, Kengye Vivien, Sain Anna, Gajzágó Flóra (Komlós Lilla 65’), Kota Szabina, Pap Anna, Horváth Viktória (Fekésházy Eszter 79’), Kakócz Adelina (Keczán Zsanett 72’), Bécsi Barbara

Edző: Üveges Katalin

Gólszerzők: Éles Réka 57’, 60’, Kakócz Adelina 71’

Üveges Katalin: Az első félidő tükörképe volt az előző találkozónk ugyan ezen szakaszának, bár a játékunk rendben volt, uraltuk a mérkőzést, de a helyzeteinket most sem tudtuk értékesíteni, sőt, hátrányba kerültünk. Szünetben ismét átbeszéltük, mire kell nagyobb figyelmet fordítanunk, miképp javítsuk a hibákat, hogyan tudunk még jobban építkezni. A lányok megértették, a folytatásban már nem volt gond, percek alatt megfordítottuk az állást, ez megnyugtatta a csapatot, majd egy újabb találattal bebiztosítottuk a győzelmünket. Nagyon fontos volt számunkra ez a győzelem, bár kevesebb mérkőzést játszottunk, mint ellenfelünk, de pontszámban el tudtunk lépni az Astrától. Úgy gondolom, teljesen megérdemelten nyertük meg a találkozót, látszódott a különbség a két csapat között. Nagyon boldog vagyok, hogy hátrányban sem estünk össze, sikerült fordítanunk, és felszabadultan játszottunk a második félidőben. Maximálisan elégedett vagyok, gratulálok a lányoknak, nagyon büszke vagyok rájuk.