Elhozta az éllovas otthonából a három pontot a DEAC

Sándor Tamás góljával és Sidibe duplájával magabiztos győzelmet aratott egyetemi csapatunk Cegléden.

0

69898964_2465230033570867_4663600825732431872_n-300x200 Elhozta az éllovas otthonából a három pontot a DEAC

Két vereség után nem várt könnyű mérkőzés Kondás Elemér csapatára, hiszen az éllovas Cegléd otthonában léptek pályára a 9. fordulóban, de a fiúk sikeresen vették az akadályt. Ezen a találkozón bemutatkozott a DEAC színeiben a Balmazújvárosról érkezett Sigér Ákos is.

Az első félidőben inkább mezőnyben folyt a játék, helyzetek egyik oldalon sem alakultak ki, a kapuk nem forogtak veszélyben. Egyetemistáink fegyelmezetten, szervezetten futballoztak, próbálták megbecsülni, járatni a labdát, de ebben a játékrészben még nem találták a ceglédi védelem ellenszerét. Szünet után a jó játék már eredményességgel is párosult. Az 56. percben Bíró ment el baloldalon, beadására a hosszún érkezett Sándor, aki a belsővel juttatta a hálóba a labdát. Az előny birtokában sem álltak vissza a fiúk, lendületben maradtak, több helyzetet is kidolgoztak, de az újabb gólra a mérkőzés hajrájáig kellett várni, akkor viszont egy percen belül kettőt is szereztek. Egy szélről érkező beadás Bárányt találta meg, aki lövésre szánta el magát, a labdába az ötös magasságában Sidibe még belepörgetett, a vendégek kapusa már tehetetlen volt. Ismét a Loki egykori támadója volt a főszereplő: egy jobboldalról érkező beadás átszállt mindenki felett, de Bíró megszerezte a labdát, visszaemel, Sidibe mindenkinél magasabbra emelkedve fejelte a játékszert a hazaiak kapujába.

Csapatunk megérdemelten nyerte meg a találkozót, a győzelemből mindenki kivette a részét, ami még örvendetes, kapott gól nélkül hozták le a 90 percet, a Ceglédnek igazából egy kapufán kívül nem sok lehetősége volt, ez pedig egyetemistáink védőmunkáját dicséri.

Szép volt srácok!

Cegléd – DEAC: 0:3 (0:0)

DEAC: Szabados, Papp F., Soltész, Ramos, Nagy Z. (Karikás 83’), Sigér, Sándor, Krajcsó, Bíró (Patócs 90’), Bárány, Sidibe

Edző: Kondás Elemér

Gólszerzők: Sándor 56’, Sidibe 81’, 82’

Kondás Elemér: Egy jó csapat ellen léptünk pályára, a Cegléd bizonyította, nem véletlenül állt a tabella élén. A mérkőzés előtt megemlítettem a fiúknak, amit volt kollégám szokott mondani, minden jó sorozat otthon szakad meg, itt a lehetőség, hogy megszakítsuk a Ceglédét. Azt kértem a játékosoktól, tegyenek meg mindent a győzelemért, ha kell, csússzanak-másszanak, illetve próbáljuk lehozni a találkozót kapott gól nélkül, mert az utóbbi két mérkőzésen ötöt kaptunk és ez nem volt ránk jellemző. Ezeket maradéktalanul be is tartották. Jól játszottunk, végig taktikusan, szervezetten és fegyelmezetten futballoztunk, koncentráltak voltunk. Az első félidőben kevés helyzet adódott a kapuk előtt, viszont a másodikban már több lehetőségünk volt, ezekből hármat értékesítettünk. Védelmünk jól működött, ellenfelünknek egy kapufán kívül nem is nagyon volt lehetősége gólt szerezni. Egyénileg és csapatként is jó teljesítményt nyújtottunk, úgy gondolom, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Nagyon fontos győzelmet szereztünk, nem szakadtunk le az élmezőnytől, egy-két pontra vagyunk a dobogón lévő csapatoktól. Két vereség után ez a siker az önbizalomra is jó hatással van. Csak dicsérni tudom a játékosokat, sokat tettek azért, hogy három ponttal a zsebben térjünk haza.