Emberhátrányban háromgólos vereség a szezonzárón

Az első félidő végén visszajött a meccsbe Srdjan Blagojevic legénysége, de a második játékrészben előnyét növelte a Puskás, így Felcsúton maradtak a pontok.

0

DER11914-1024x683-1-300x170 Emberhátrányban háromgólos vereség a szezonzárónFotó: dvsc.hu

Az utolsó fordulót rendezik ezen a hétvégén a legmagasabb osztályban, mely pénteken, a Mezőkövesd – MTK mérkőzéssel vette kezdetét és vasárnap a Ferencváros – Újpest örökrangadóval zárul. A DVSC szombaton idegenben, a Puskás Akadémia otthonában zárta a szezont. Tétje csak a felcsútiak vállát nyomta, ugyanis még harcban voltak a 3. helyért folytatott versenyfutásban. Ahhoz, hogy odaérjenek a nemzetközi szereplésre jogosító dobogóra, kellettek a pontok, a Fehérvár egy egységgel megelőzte őket.

A Loki szakvezetőjének ezúttal kényszerből kellett átalakítania csapatát, sérülések, eltiltások miatt Ferenczire, Lagarorra, Szécsire, Loncarra, Bárányra és Dreskovicra nem számíthatott. A védelem tengelyébe visszakerült Romanchuk, mellette Baranyait találhattuk a tengelybe, jobb oldalt Tubolyt, bal oldalt pedig Manriquét vetette be Blagojevic. Bódi irányított, Dzsudzsák pedig elől rohamozta a kaput. Érdekesség, hogy a cserepadon csak a kis Loki fiataljai foglaltak helyet, Batai és Hornyák kivételével várva a debütálásra.

Rúsz Márton jelére 17:45-kor debreceni lábról indult útjára a labda. A házigazdák kezdtek aktívabban, az első percekben a DVSC térfelén pattogott a labda. Sikerült átvészelni a felcsúti rohamokat, de továbbra is a Fejér vármegyeiek irányították a játékot, a piros-fehér próbálkozások elakadtak a felezővonal környékén. A 11. percben Szolnoki lövése után Dzsudzsák kezén akadt meg a labda, a játékvezető habozás nélkül mutatott a büntetőpontra. A VAR szobában hosszasan vizsgálták az esetet, majd Rúsz Márton is visszanézte monitoron, ám nem bírálta felül döntését. Nagy Zsolt élt a lehetőséggel, bár Megyeri jól érezte az oldalt, de az erős lövést nem tudta hárítani (1-0). Középkezdés után ismét a VAR szobában ülőknek akadt dolga, de Manrique beadása után nem láttak kezezést, így nem lőhettek tizenegyest a hajdúságiak. Továbbra is a Puskás volt fölényben, bőven adva munkát a Vasutas védelmének. Egy-egy kontrával kísérleteztek a vendégek, ám ezek elhaltak a tizenhatos előtt, Pécsinek egyszer sem kellett játékba avatkoznia. A 24. percben Manrique buktatta utolsó emberként a kilépő Komáromit, azonnal villant a piros. Ismét VAR vizsgálat, mivel az indítás pillanatában vélhetően lesről indult a hazai hetes, ám ahogy a büntetőnél, ezúttal sem változott az ítélet, így megfogyatkozott létszámban a DVSC. A cívisvárosiak újabb kontrákkal próbálkoztak, ám továbbra sem jártak sikerrel, továbbra is leginkább a védekezéssel voltak elfoglalva. A 36. percben megduplázta előnyét a felcsúti alakulat, Komáromi 17 méterről kilőtte a bal alsót (2-0). Megyeritől bravúr kellett, hogy ne nyíljon tovább az olló. A hosszabbítás negyedik percében visszajött a meccsbe a DVSC: Szuhodovszki beadását a hosszún érkező Bódi vágta kapásból az ötös sarkáról a hosszúba (2-1).

Szünetben nem látott okot a cserére a Loki szakvezetője, változatlan összeállításban küldte pályára csapatát a negyedórás pauza letelte után. Emberelőnyben továbbra is a Puskás irányította a játékot és az 50. percben ismét kettőre növelte előnyét: Stronati beadását a hosszún Nagy Zsolt fejelte a jobb alsóba (3-1). Próbálkozott másodjára is visszajönni a meccsbe a hajdúsági alakulat, ám elvétve lépték át a felezővonalat, mivel leginkább térfelükön zajlott a játék. A 61. minutumban egy eladott labda után Megyerinek kellett bravúrral védenie Nagy Zsolt lövését, majd Baranyai mentett a gólvonalon, így gólok számában nem történt változás. Debreceni térfélen pattogott a labda, beszorultak a piros-fehérek védőharmadukba, többször is veszélybe került a kapujuk, ismét Nagy Zsolt találhatott volna be, ám közelről főlé fejelt. Ahogy telt az idő, egyre biztosabbá vált a Fejér vármegyei győzelem, a kósza vendégkontrák egyáltalán nem jelentettek veszélyt. A 78. percben Megyerit tornáztatta meg Puljic, bravúr kellett, hogy hárítsa a közeli fejest. A 81. minutumban már tehetetlen volt, Colley senkitől sem zavartatva gurította a bal alsóba a labdát. A gól után a Loki cerberusa számára véget ért a mérkőzés, helyén Erdélyi Benedek debütált. Közben a VAR szobában visszanézték a gól, és les okán megváltoztatták az ítéletet, így maradt a 3-1-es állás. Erdélyi bravúrral debütált, vetődve tolta szögletre Corbu jobb alsóba tartó löketét. A 90. percben Komáromi beadása pattant meg Gellénen és hullott a labda a hosszúba (4-1). Egy újabb Erdélyi bravúr maradt a végére, így maradt a 4-1, a Puskás végig fölényben futballozva, megnyerte a szezonzárót.

Labdarúgó NB I 33. forduló

Puskás Akadémia – DVSC: 4-1 (2-1)

Puskás Akadémia: Pécsi – Quentin, Golla, Stronati, Brandon (Levi 70′) – Szolnoki (Corbu 70′), Plsek (Fovorov 79′) – Komáromi, Urho, Nagy Zs. – Puljic (Vékony 84′)

Vezetőedző: Hornyák Zsolt

DVSC: Megyeri (Erdélyi 82′) – Tuboly, Baranyai, O. Romanchuk, Manrique – Ojediran, Szuhodovszki – Vajda (Cibla 82′), Bódi, Domingues (Hornyák 69′) – Dzsudzsák (Batai 76′)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Gólszerzők: Nagy Zs. 14’, 50′, Komáromi 36’, 90′ ill. Bódi 45+4’

Kiállítva: Manrique 24’