Engedi Márk: „a mérkőzéseken próbáltam kihozni magamból a maximumot”

A Debreceni Sportélet idén a kapusokat is díjazta, mely elismerést az U15-ös csapat tehetséges hálóőre, Engedi Márk vehetett át.

0

195215966_3008651649413301_5838660088496612399_n-300x165 Engedi Márk: „a mérkőzéseken próbáltam kihozni magamból a maximumot”Fotó: Égerházi Péter

A korábbi évek hagyományait követve, a Debreceni Sportélet idén is díjazta a Debreceni Labdarúgó Akadémia legjobb játékosait. Idén egy serleggel több lett kiosztva, ugyanis a legjobb kapus teljesítményét is elismertük. Az edzők választása, az U15-ös csapat cerberusára, Engedi Márkra esett, aki az elmúlt bajnoki évben bizonyította tehetségét, megállta a helyét az idősebb korosztályban is.

„Mint mindenki az akadémián, én is tudtam, hogy minden korosztályból díjazni fogják a legjobb játékost. Csapaton belül, titkos szavazással döntöttünk, így nem is sejtettük ki kapta a legtöbb voksot. Titokban reménykedtem, hogy az én nevem fog elhangzani, így volt bennem egy kis csalódottság, mikor nem az enyémet mondták ki. Természetesen nagyon örültem, hogy Máté (Kohut Máté – szerk.) kapta a serleget, aki minden téren rászolgált erre az elismerésre. Meglepődtem, hogy idén a legjobb kapust is díjazzák, nagyon boldog voltam, hogy az edzők engem választottak. Az pedig hatalmas megtiszteltetés volt számomra, hogy a DVSC egyik legjobb játékosa, Bódi Ádám adta át a díjat. Egész évben rengeteget dolgoztam, az edzéseken és a mérkőzéseken próbáltam kihozni magamból a maximumot, úgy gondolom, jól is ment a védés. Az, hogy én lettem az akadémia legjobb kapusa, arra sarkall, hogy a jövőben még többet és még keményebben dolgozzak. Még az út elején járok, sokat kell még tanulnom, de mindent meg fogok tenni azért, hogy elérjem célomat, idővel bajnoki mérkőzésen védjem az első csapat kapuját. Minden téren van még hová fejlődnöm, de a DLA-n minden feltétel adva van, kiváló edző irányításával dolgozhatok. Szeretném megköszönni szüleimnek, hogy áldozatot hoznak azért, hogy megvalósíthassam álmaimat, mindenben támogatnak. Köszönettel tartozok edzőmnek, Balogh Jánosnak, csapattársaimnak, illetve Mező Józsefnek, akinek köszönhetően kerültem a Debreceni Labdarúgó Akadémiára” – fogalmazott az U15-ös, bajnoki bronzérmes csapat hálóőre, Engedi Márk.

KZT