Esélyt sem adott ellenfelének a DEAC

Kondás Elemér csapata végig fölényben futballozva, négy góllal múlta felül a Diósgyőrt az NB-III-as bajnokság 14. fordulójában.

0

75443122_2584205005006702_7306812674233335808_o-300x200 Esélyt sem adott ellenfelének a DEACFotó: DEAC Facebook

Már az első percben magukhoz ragadták a kezdeményezést egyetemistáink, irányították a játékot, birtokolták a labdát, nyomás alá helyezték a vendégeket. Fölényük a 10. percben góllá érett Sidibének köszönhetően, majd bő félórányi játék után Bíró duplázta meg az előnyt, rá két percre a góllövő listát vezető Bárány is betalált. Szünet után is szervezetten, fegyelmezetten játszott az egyetemi alakulat, sok helyzetet kidolgoztak, de nem sikerült növelni az előnyüket. A Diósgyőr próbálkozott, de a debreceni védelem ezeket a próbálkozásokat csírájában elfojtotta, kapusunknak, Szabadosnak szinte semmi dolga nem akadt. A végeredményt a csereként pályára lépő Urbin állította be a 89. percben.

Megérdemelt győzelmének köszönhetően megőrizte második helyét a DEAC, üldözőtől megtartotta a két pontos távolságot.

Szép volt fiúk!

DEAC – DVTK-II: 4:0 (3:0)

DEAC: Szabados, Nagy Z. (Kertész 75’), Papp F., Balogh, Szabó, Spitzmüller, Sigér, Karikás, Bíró (Patócs 81’), Sidibe (Urbin 58’), Bárány

Edző: Kondás Elemér

Gólszerzők: Sidibe 11’, Bíró 33’, Bárány 35’, Urbin 89’

Kondás Elemér: A mérkőzés előtt azt mondtam a fiúknak, ne azt nézzék, a DVTK hol áll a táblázaton, ellenük is 100%-ot kell nyújtani, egy percig sem szabad könnyelműsködni, be kell gyűjtenünk a három pontot. Amit kértem a játékosoktól, maximálisan betartották a pályán, végig fölényben játszottunk, már a 10. percben bevettük ellenfelünk kapuját. Csapatként funkcionáltunk, jól alkalmazkodtunk a kissé mély talajhoz, voltak jó megoldások, szép gólokat szereztünk. Mind a négy támadónk betalált, ami pedig külön öröm, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést. A Diósgyőr nagy bedobásokkal próbálkozott veszélyt teremteni kapunk előtt, de ezeket jól reagáltuk le, a védelmünk jól működött, kapusunknak egyszer sem kellett közbeavatkoznia. Megérdemelt, magabiztos győzelmet arattunk, akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna, de nem lehetek elégedetlen, rúgtunk négy gólt a kulturáltan futballozó DVTK-nak. Fontos volt ez a győzelem, nem szakadtunk le az élen álló Füzesgyarmattól. Még van hátra három mérkőzés az őszi szezonból, nem a riválisainkra figyelünk, a hátralévő három találkozót szeretnénk megnyerni. Gratulálok a csapatnak a jó teljesítményhez és a győzelemhez!