Ezüstérmet szerzett Fórián Csilla a spanyolországi Európa-bajnokságon!

A spanyolországi Guadalajara városában rendezték meg szeptember 24-30. között a tollaslabdázók Senior Európa-bajnokságát.

0

forian-csilla-szenior-europa-bajnok-toll7-e1505758838510-300x169 Ezüstérmet szerzett Fórián Csilla a spanyolországi Európa-bajnokságon!

1255-en ragadtak ütőt, hogy az egy héten át tartó verseny végén eldöntsék, 2018-ban ki lesz a kontinens legjobb senoir tollaslabdázója egyéniben, párosban és vegyes párosban.

Az Európa-bajnokságon debreceni versenyzőért is szoríthattunk, a tavaly világbajnoki címet szerző Fórián Csilla személyében. A legnépesebb mezőny küzdelmeiben, több mint ötvenen indultak, Csilla az első körben kiemeltként még nem lépett pályára, a másodiktól viszont sorra legyőzte ellenfeleit és magabiztos játékkal jutott a döntőbe, ahol orosz ellenfél várt rá.

A fináléban hatalmas csatát vívtak egymással, csak a harmadik szettben dőlt el az aranyérem sorsa, végül ezt 27:25-re nyerte az orosz hölgy. A küzdelem nagyságát jól érzékelteti, hogy egy átlag mérkőzés körülbelül 25-28 percig tart, ehhez képest a finálé a 47-ben ért véget.

Párosban, dán partnerével az oldalán csak a harmadik körben léptek pályára, a 42 perces, három szettig tartó mérkőzést még megnyerték, viszont a következő meccsen, az elsőként kiemel párostól vereséget szenvedtek, így egy hajszállal lemaradtak a dobogótól.

A Debreceni Tollaslabda Club versenyzője a vegyes párosban is érdekelt volt, a 128-as táblán végül a 32-ben végeztek.

Fórián Csilla: Sajnos nem volt zavartalan a felkészülésem, állandó csarnok híján nem tudtam a megszokott edzésmunkát elvégezni, ráadásul az Európa-bajnokság előtt két héttel megsérültem az egyik edzésen, ezt pedig az egyhetes verseny közepén már éreztem. Egyéniben, a döntőbejutásért kemény csatát kellett vívnom, már akkor éreztem, gondok lesznek. Lelkileg teljesen rendben voltam a fináléban, ehhez nagyban hozzájárult az otthonról érkező sok-sok biztató üzenet. Technikailag sokkal jobb voltam ellenfelemnél, bennem volt a győzni akarás, az orosz lánynak viszont nem volt veszítenivalója, mentálisan erősebb volt, ő lett az Európa-bajnok. Párosban most játszottam először együtt dán partneremmel, nem voltunk összeszokva, nem is mertük egymás mozgását, reakcióját, ez pedig nagy hátrány, a negyedeik körben az elsőként kiemelt páros megállított minket, így egy hajszállal lemaradtunk a dobogóról. Hosszú és fárasztó volt ez az egy hét, sajnálom, hogy nem sikerült aranyérmet szereznem. Szeretnék köszönetet mondani az Epreskert utcai Általános Iskola, ahol tanítok, igazgatójának, Szabó Gyulának és az egész tantestületnek azért a segítségért, hogy ott lehettem az Európa-bajnokságon, illetve a Hajdú Gabona vezérigazgatójának, Dr. Lakatos Zoltánnak, aki anyagilag támogatott.