Ezúttal Szombathelyről hozott el egy pontot a DEAC

Sándor Tamás együttese már két góllal is vezetett a Haladás otthonában, az első félidőben előbb szépített, majd a másodikban egyenlített a Szombathely.

0

20210502_haladas-deac_foto_Unger_Tamas_1_960px-300x225 Ezúttal Szombathelyről hozott el egy pontot a DEACFotó: Unger Tamás/Vas Népe

A győzelmi kényszer jelentette tehertől megszabadulva, lendületbe jött Sándor Tamás együttese, az előző két fordulóban négy pontot szorgoskodtak össze. Szentlőrincen még döntetlenre végeztek, de a Kaposvárt hazai pályán 3:0-ra győzte le az egyetemi csapat. Vasárnap az előző kettőnél nehezebb feladat várt a fekete-fehér gárdára, ugyanis a 10. helyen álló Haladás otthonában léptek pályára. A vendéglátók számára sem volt különösebb tétje a párharcnak, ha csak az nem, hogy zárkózzanak a középmezőny elejéhez.

Oláh Gábor jelzésére a tiszta feketében játszó egyetemisták indították útjára a labdát, mely gárda a kezdő sípszó elhangzása után azonnal támadólag lépett fel. A jó kezdésnek már a 7. percben meglett a gyümölcse: Kundrákot csak szabálytalanul tudták szerelni a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Nagy Zoltán lőtte a jobb sarokba (0:1). Közel állt az egyenlítéshez a Haladás, Dragóner vette célba 17 méterről a debreceni kaput, a labda kevéssel a jobb sarok mellett hagyta el a játékteret. A hazaiak nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, próbálták minél hamarabb ledolgozni hátrányukat, a debreceni védelem viszont állta a sarat, komoly veszély nem alakult ki Zöldesi kapuja előtt. Míg a Haladás próbálkozott, addig a DEAC újabb gólt szerzett a 20. percben: egy támadás végén Székely elé került a labda, aki 11 méterről kilőtte a jobb sarkot (0:2). Ez már megnyugtató előny lehetett volna, de a 26. percben szépített a Szombathely: Papp Ferenc buktatta a tizenhatosra betörő Tóth Mihályt, a játékvezető habozás nélkül mutatott a tizenegyes pontra. A labda mögé Dragoner állt, de lövését védte Zöldesi, viszont a kipattanó ismét az ítéletvégrehajtó elé került, aki már 7 méterről nem hibázott (1:2). Ismét Dragóner veszélyeztetett, de csúsztatását a debreceni hálóőr magabiztosan fogta. Sándor Tamás elég korán, már a 33. minutumban kihasználta első cserelehetőségét, Nikitscher helyett Sidibét küldte pályára. Vendégoldalon a nagy kedvvel futballozó Kundrák eresztett meg egy lövést, de Verpecznek nem okozott gondot hárítani. Pörögtek az események, Tóth Milán vezette kapura a labdát, az ötös sarkáról lövésre szánta el magát, de az oldalhálóban landolt a játékszer. Jó ritmusban zajlott a mérkőzés, lüktető volt a játék, mindkét csapat támadó szellemben futballozott. A félidő utolsó helyzetét a hazaiak jegyezhették, Németh beadása Medgyest találta meg a hosszún, de a vasi támadó, igaz, kiszorított helyzetből, az oldalhálót találta el. Ezzel véget is ért a játékrész, a lelátón ismét helyet foglaló nézők jó játékot és három gólt láthattak, melyekből az egyetemisták kettőt szereztek.

A DEAC kezdte agilisabban a második félidőt, egymás után két szabadrúgást végezhettek el, a másodiknál közel álltak hozzá, hogy növeljék előnyüket, de Verpecz bravúrral védett, a kipattanót nagy nehezen szögletre mentették a hazai védők. Az ellentámadásból egyenlített a Haladás: Medgyes kapott egy tű pontos átadást, aki a tizenhatos bal sarkáról a rövidbe lőtt (2:2). A gól lendületbe hozta a zöld-fehéreket, többször is komoly veszélyt teremtettek a debreceni kapu előtt, Zöldesi nem unatkozott, gyakran játékba kellett avatkoznia. A mérkőzés ezen periódusában fölényben játszott a Szombathely, komoly nyomást helyeztek a debreceni védelemre. A 61. percben Tóth Milán kapáslövése szállt el centikkel a keresztléc fölött. Próbált kijönni a szorításból az egyetemi alakulat, de csak pillanatokig tudták megtartani a labdát. Cserék miatt sokáig állt a játék, ez jó alkalom volt arra, hogy a hajdúságiak rendezzék a soraikat, melyet sikeresen megoldottak, a folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék. A 75. percben kis híján fordított a vasi gárda: Németh Márió beadását Medgyes közelről bólintotta kapura, de Zöldesi bravúrral szögletre tolta a labdát. A DEAC is eljutott ellenfele tizenhatosáig, lövésekkel próbálkoztak, de ezeket a próbálkozásokat blokkolták a védők. A 81. percben ismét hazaiak álltak közel a gólszerzéshez, de Németh Márió fejese célt tévesztett. A mérkőzés hajráját megnyomta a Haladás, okozva némi izgalmat Zöldesi kapuja előtt, de a DEAC előtt is adódtak lehetőségek. Az eredmény azonban már nem változott, a csapatok megosztoztak a pontokon.

NB-II 36. forduló

Szombathelyi Haladás – DEAC: 2:2 (1:2)

Haladás: Verpecz – Csilus, Mocsi, Németh Milán, Debreceni (Doktorics 81’) – Holdampf, Kiss B. (Kállai 66’), Bosnjak – Tóth M., Dragóner (Németh Márió 66’), Medgyes

Vezetőedző: Mátyus János

DEAC: Zöldesi – Székely, Nagy Z (Bereczki 66’), Papp, Zachán – Nikitscher (Sidibe 33’), Kundrák, Nagy K. (Spitzmüller 87’), Sándor – Orosz, Sármány (Kiss B. 46’)

Vezetőedző: Sándor Tamás

Gólszerzők: Dragóner 26’, Medgyes 48’ ill. Nagy Z. 7’, Székely 20’

KZT