Februárban sem tétlenkedtek a debreceni sakkozók

Az év második hónapjában is több versenyen ültek asztalhoz a Debreceni Sakkiskola Egyesület tagjai.

0

forgacs-1-300x175 Februárban sem tétlenkedtek a debreceni sakkozók

Február 2-án folytatódott a Debreceni Sakkiskola Egyesület Génius Kupa korcsoportos versenysorozata az Újkerti Közösségi házban, a 4. versenynappal. A versenysorozat tanévenként 6 versenynapból áll, iskoláskorú gyermekek korcsoportonként versenyeznek a bajnoki címért.

A 4. versenynap eredményei a Debreceni Sakkiskola Egyesület honlapján olvashatóak:

http://debrecenisakkiskola.hu/index.php/293-genius-kupa-4-versenynap-debrecen-2019-02-02

Február 3-án a HMB-i sakkcsapatbajnokság 5. fordulóját játszották a csapatok. A Debreceni Sakkiskola Egyesület 3. csapata legyőzte Püspökladányban a helyi együttest 5,5:4.5 arányban. A Debreceni Sakkbarátok 2. csapata Debrecenben, a Cafe Conca Doro-ban 5:5 arányú döntetlent játszott Nagyrábéval.

Az NB-I/B csapatbajnokság Maróczy-csoport 7. fordulójában, Debrecenben, a Brassai Sámuel Gimnáziumban a Debreceni Sakkiskola Egyesület 1. csapata 6,5:5,5 arányban legyőzte a budapesti Magyar Sakkvilág-TSE csapatát február 10-én. Az NB-II csapatbajnokság Barcza-csoportjában a Debreceni Sakkiskola Egyesület 2. csapata ugyanekkor és ugyanott legyőzte mezőkövesdieket 8,5:3,5 arányban. Ugyanebben a csoportban a Debreceni Sakkbarátok csapata 6:6 arányú döntetlent játszott a Kazincbarcikai VSC csapatával a Cafe Conca Doro-ban.

Február 13-án végső búcsút vettek Lengyel Ferenc FIDE-mestertől a Debreceni Köztemetőben.

unnamed-228x300 Februárban sem tétlenkedtek a debreceni sakkozók

Február 23-án a Cafe Conca Doro adott otthont a IX. Félegyházi László emlékversenynek, melyet a fiatalon elhunyt debreceni FIDE-mester, Félegyházi László (1966-2010) emlékére rendeznek meg volt barátai és tanítványai.

Talán kevesen tudják, hogy a fiatalon elhunyt sakkmester nagyapja Félegyházi László (1907-1986) festőművész volt.

A schnell versenyre 24-en neveztek, és a főszervező, a legjobb barát, Forgács József FIDE-mester meggyőző játékkal nyerte tornát két Félegyházi-tanítvány, a jelenleg Tiszavasvári színeiben játszó Áts László és Leviczky Tibor (Debreceni Sakkiskola Egyesület) előtt.

forgacs-1-300x175 Februárban sem tétlenkedtek a debreceni sakkozók

A végeredmény:

  1. Forgács József 8,5 pont
  2. Áts László 8 pont
  3. Leviczky Tibor 7,5 pont

Az NB-I/B csapatbajnokság Maróczy-csoport 8. fordulójában, Debrecenben, a Brassai Sámuel Gimnáziumban a Debreceni Sakkiskola Egyesület 1. csapata 8,5:3,5 arányban legyőzte a Tóth László Sakk Egyesület csapatát február 24-én. Az NB-II csapatbajnokság Barcza-csoportjában a Debreceni Sakkiskola Egyesület 2. csapata ugyanekkor és ugyanott legyőzte a Nyíregyházi Egyetemi SE csapatát 6,5:5,5 arányban. Ugyanebben a csoportban a Debreceni Sakkbarátok csapata Hajdúböszörménybe utazott, ahol 10:2 arányú vereséget szenvedett a Hajdúböszörményi SE csapatától.