Fényév távolság – Szombathelyre utaznak női kéziseink

Debreceni szuperszerda: két labdarúgócsapatunk mellett a DVSC SCHAEFFLER női kézilabdázói is pályára lépnek holnap délután, méghozzá a Szombathelyi KKA otthonában.

0

dvscszo-300x208 Fényév távolság – Szombathelyre utaznak női kéziseinkFotó: Derencsényi István/DVSC Kézilabda

Közel ezer kilométer és tízórás utazás vár a DVSC SCHAEFFLER női kézilabdacsapatára, amelynek szerdán délután 16 órától a Szombathely otthonában van jelenése. Kudor Kitti tanítványai az ünnepeket is edzéssel töltötték, hiszen az április elsejére tervezett, Érd elleni csata a koronavírus miatt elhalasztásra került, így ismét hosszas kihagyás után kell pályára lépniük a debreceni hölgyeknek.

Ha kizárólag a tabella jelenlegi állásából indulunk ki, azt gondolhatjuk, könnyed ujjgyakorlatra számíthatunk a vasiak ellen, hiszen a mieink továbbra is versenyben vannak az első négy hely valamelyikéért, míg ellenlábasunk a kiesés elől menekül, a 13. pozíciót foglalja el a bajnoki táblázaton. A képlet azonban korántsem ilyen egyszerű, a szombathelyiek ugyanis nemrég hazai pályán legyőzték a Boglári Akadémia gárdáját, ezzel harmadik sikerüket könyvelhették el a jelenlegi szezonban. A közvetlen rivális ellen aratott győzelem után vélhetően a nevesebb vetélytársaktól is pontot csenne Marosán György együttese, amely a Hódosban kis híján már megtréfálta a Lokit, de hiába vezettek a második félidő elején néggyel is a szombathelyiek, a hajrában fordított, s végül magabiztos győzelmet aratott csapatunk. Ezúttal már az első percektől kezdve koncentrált, higgadt játékra lesz szükség – Kudor Kittivel még veretlen a gárda, s reményeink szerint ez az országot átszelő túra végeztével is így marad.

Női kézilabda NB I, 18. forduló

Szombathelyi KKA – DVSC SCHAEFFLER

Szombathely, 04.07. 16:00

P.G.