Ferenczi János: „Bízom abban, ismét pályára léphetek a nemzeti csapatban”

A DVSC baloldali védőjét ismét behívták a magyar válogatottba, akár pályára is léphet az Észtország elleni barátságos és a Bulgária elleni Eb selejtezőn.

0

20230302_DVSC-Puskas36-1024x683-1-300x161 Ferenczi János: „Bízom abban, ismét pályára léphetek a nemzeti csapatban”Fotó: dvsc.hu

A tavaszi hét mérkőzésből négyet megnyert, kétszer végzett döntetlenre és csak a listavezető Ferencvárostól szenvedett vereséget a DVSC. Ennek köszönhetően a csapat fellépett a dobogóra, a 3. helyről várhatja a 24. fordulót. A védelem összetétele többször változott, ám bal szélen megvan az állandóság, Ferenczi János minden találkozón pályára lépett és nyújtott jó teljesítményt, védőfeladatai mellett hatékonyan segítette a támadásokat. – Mióta Srdjan Blagojevic vette át a csapat irányítását, új játékrendszerben futballozunk, többet vagyok játékban, többször odaérek a kapu elé. Ez fekszik nekem, bátrabban lépek feljebb, mert tudom, vannak mögöttem – fogalmazott a Loki 11-ese.

A 31 éves védő 2019-ben meghívott kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól, a Montenegró elleni barátságos mérkőzés a 61. percében debütált a válogatottban. Hosszabb szünet után ismét érkezett a meghívó, hétfőn utazik Telkibe és csatlakozik a válogatott kerethez. – Váratlanul ért, hogy Marco Rossi ismét számít rám, hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy ismét magamra ölthetem a címeres mezt. Egyelőre még a szombati, Kecskemét elleni mérkőzésre koncentrálok, szeretnénk megszakítani a lila-fehérek jó sorozatát. Hétfőn utazok Telkibe és készülök a nemzeti csapattal, már nagyon várom, hogy ott lehessek. Bízom abban, ismét pályára léphetek a nemzeti csapatban, ha pedig megkapom a lehetőséget, szeretnék élni vele. Egyszeres válogatott vagyok, reménykedem abban, ez a szám még gyarapszik a jövőben – zárta mondandóját Ferenczi János.

KZT