Fodor András: „Nagy potenciál rejtőzik a csapatban”

A tavalyi elődöntős szereplést követően idén a negyeddöntő jelentette a végállomást a DEAC jégkorongozói számára az Erste Ligában. A szezon bővelkedett szép és emlékezetes pillanatokban, és számos tanulsággal is szolgált, melyekről Fodor András szakosztályvezető beszélt a Debreceni Sportéletnek.

0

85191178_541188270085099_5963484944293429248_o-300x200 Fodor András: „Nagy potenciál rejtőzik a csapatban"Fotó: DEAC

A koronavírus-világjárvány miatt idejekorán lezárultak a magyar bázisú nemzetközi bajnokság, az Erste Liga küzdelmei, az elődöntők második felvonását követően az egyaránt 2-0-s előnyben lévő Ferencváros és Csíkszereda megosztva szerzett bajnoki címet a szövetség döntésének köszönhetően. A DEAC jégkorongozói már korábban, a negyeddöntők során búcsúztak a sorozat küzdelmeitől, ezúttal pedig az egyesület szakosztályvezetőjével, Fodor Andrással értékeltük a mögöttünk hagyott szezont.

„A minimális célkitűzést teljesítette a csapat, hiszen sikerült kivívnunk a felsőházba jutást, mégsem lehetek teljes mértékben elégedett – mondta a sportvezető. – Egy rendkívül szerencsétlen sérüléshullám sújtotta az együttest, ami érzésem szerint döntően befolyásolta az eredményeinket. November közepétől egyetlen összecsapásra sem tudtunk teljes kerettel kiállni, ráadásul alapemberek dőltek ki a sorból, akiknek a hiányát jelentős kihívás volt pótolni. A játékosok és David Musial munkájával azonban elégedettek vagyunk, hiszen a jégre lépő fiatalok a maximumot nyújtották minden edzésen és mérkőzésen, a vezetőedző pedig karaktert adott a csapatnak, nem véletlenül hosszabbítottunk vele nemrégiben.”

A bajnokság első körét az ötödik helyen zárta együttesünk, majd a középszakasz során egy helyet javítottak David Musial legényei, akik így pályaelőnnyel kezdhették a Csíkszereda elleni negyeddöntős párharcot. Az alapszakasz statisztikái alapján a legtöbb kiállítás mellett a legtöbb pont is Jakub Izacky nevéhez fűződik, cseh támadónk harmincöt mérkőzésen tizennégy találatot, és harmincegy asszisztot jegyzett.

„Izacky mellett több légiósunk is jól dolgozott a szezon során, de örvendetes a saját nevelésű játékosok teljesítménye is, volt olyan mérkőzés, ahol tíz ilyen jégkorongozó is volt a keretben – hangsúlyozta Fodor András. – Nagy potenciál rejtőzik a csapatban, hiszen kitűnő elegyet alkotnak a rutinos és a fiatal, tehetséges játékosok, bízom benne, hogy az elkövetkezendő két hónapban több húzóemberünkkel is sikerül megegyeznünk a folytatásról. A bajnokságok felfüggesztése az utánpótlásunkat adó Debreceni Hoki Klub korosztályos csapatait is érintette, de értesüléseim szerint a juniorok bronzérmet kapnak majd a szövetségtől, és az U16-os csapat is remek idényt zárt, a szakmai stáb megítélése szerint a korosztály hemzseg a tehetségektől.”

Ami a DEAC felnőtt csapatát illeti, a Csíkszereda elleni negyeddöntőben nem jött ki a lépés, ellenfelünk 4-1-es összesítéssel lépett tovább, ám a mérkőzések teltház előtt zajlottak, Debrecenben jégkorong-láz uralkodott.

„Örömmel tölt el, hogy a közönség megkedvelte a csapatot, a legtöbb mérkőzésünkön egy szöget sem lehetett volna leejteni a nézőtéren. Sajnos a Csíkszereda ezúttal túl nagy falatnak bizonyult, de arra büszkék vagyunk, hogy egy mérkőzést sikerült nyernünk ellenük a párharcban, ahogyan az alap- és a középszakasz során is megtréfáltuk őket. A szezon legemlékezetesebb találkozója számomra mégis a Ferencváros elleni, 8:6-os hazai győzelem, ahol fantasztikus játékkal hozták tűzbe a fiúk a szurkolókat. A világban uralkodó helyzet miatt jelenleg csupán a szép emlékekbe tudunk kapaszkodni, de bízom benne, hogy hamarosan minden visszaáll a régi kerékvágásba, s megerősített kerettel, magyar játékosokra alapozva kezdhetjük meg a felkészülést az új szezonra.”

 

P.G.