Folytatta jó tavaszi sorozatát a kis DEAC

A kisebbik egyetemi csapat a Berettyóújfalu ellen lépett pályára a hétvégi fordulóban.

0

54225056_2175225355904671_2679301616875601920_n-300x158 Folytatta jó tavaszi sorozatát a kis DEACFotó: DEAC Facebook

A kis DEAC a táblázaton két hellyel előrébb álló Berettyóújfalut látta vendégül a megyei bajnokság szombati játéknapján. Az első húsz percben inkább a vendégek akarata érvényesült, az Újfalu birtokolta többet a labdát, de fölényük meddőnek bizonyult, komoly helyzeteket nem tudtak kialakítani. A játékrész közepétől fokozatosan átvette a játék irányítását Katona László együttese, Kincses átlövéséből sikerült megszerezniük a vezetést. A félidőben még több komoly helyzetet is kidolgoztak, de a befejezéseknél hiányzott a kellő higgadtság, még a ziccerek is kimaradtak. A második félidőben erősen visszaesett a játék színvonala, az 58. percben szinte a semmiből egyenlítettek a vendégek, ez felébresztette az egyetemistákat és nyomás alá helyezték az Újfalut. Egy szerencsés gólnak köszönhetően ismét csapatunknál volt az előny, de megérdemelt volt a vezetés, majd a hosszabbításban Rácsai egy kontra végén megadta a kegyelemdöfést.

Szép volt srácok!

DEAC – Berettyóújfalui SE 3:1 (1:0)

DEAC: Sáfár, Tar, Báló (Dénes 72’), Lénárt (Rácsai 67’), Barabás, Párducz, Bíró (Olajos 86’), Ménes, Szarka, Révai (Molnár 67’), Kincses

Edző: Katona László

Gólszerzők: Kincses Dániel 32’, Nagy Róbert öng. 70’, Rácsai Lajos 92’

Katona László: Az Újfalu kezdett jobban, de ez nálunk tudatos, hogy a találkozó elején magunkra engedjük ellenfelünket, viszont egy idő után átvettük a játék irányítást, aminek meg is lett a gyümölcse, előnnyel zártuk az első 45 percet. Már ebben a játékrészben eldönthettük volna a mérkőzést, volt két komoly helyzetünk. A fordulás utáni passzív időszak után szinte a semmiből kaptunk gólt, a mondhatni újra kezdődött a találkozó, de mi tudtunk ebből jobban kijönni. Az utolsó húsz perc egyértelműen a miénk volt, és sikerült a magunk javára fordítani a nagyon kiélezett mérkőzést. Győzelmünknek köszönhetően feljöttünk a kilencedik helyre, megelőzve a Berettyóújfalut és Hajdúsámsont.