Fontos információk a SEC-döntőről

Minden idők egyik legrangosabb magyarországi salakmotorversenyét rendezik szombaton 15 órától a debreceni Perényi Pál Salakmotor Stadionban.

0

447040289_960590972738275_4431769302541955438_n-300x169 Fontos információk a SEC-döntőről A négyfordulós SEC-döntő első viadalának ad otthont Debrecen, ahol a világ szűk elitjéhez tartozó vaspapucsosok küzdenek meg egymással. A viadal rangjához méltó módon óriási érdeklődés előzi meg a viadalt, ezért szeretnénk több fontos információt megosztani a szurkolókkal.

Változás a startlistán

Véglegessé vált, hogy a sérüléssel bajlódó francia Dimitri Bergé és a lengyel Janusz Kolodziej nem tudja vállalni a részvételt a SEC-döntő debreceni fordulójában. A szabályoknak megfelelően a svéd Jacob Thorssell és a lengyel Bartlomiej Kowalski váltja a két maródi vaspapucsost.

Startlista

 1. Jacob Thorssell (Svédország)
 2. Mikkel Michelsen (Dánia)
 3. Vacláv Milík (Csehország)
 4. Andzejs Lebedevs (Lettország)
 5. Jevgenijs Kostigovs (Lettország)
 6. Maciej Janowski (Lengyelország)
 7. Piotr Pawlicki (Lengyelország)
 8. Kacper Woryna (Lengyelország)
 9. Leon Madsen (Dánia)
 10. Patryk Dudek (Lengyelország)
 11. Anders Thomsen (Dánia)
 12. Rasmus Jensen (Dánia)
 13. Timo Lahti (Svédország)
 14. Norick Blödorn (Németország)
 15. Bartlomiej Kowalski (Lengyelország)
 16. Magosi Norbert (Magyarország)

Tartalékok

 1. Matic Ivacic (Szlovénia)
 2. Kovács Roland (Magyarország)

Ingyenes Eb-különjárat – busszal mehetnek a szurkolók a salakmotorversenyről a Nagyerdei Stadionba!

Tájékoztatjuk a kedves sportrajongókat, hogy eleget téve a nézői igényeknek, a SpeedWolf Debrecen különjáratokat indít a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. együttműködésével szombaton a Perényi Pál Salakmotor Stadiontól a Nagyerdei Stadionhoz, a magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésére. Az Eb-jelzésű csuklós autóbuszok 17:20-kor indulnak a Gázvezeték utcán található buszmegállóból. Figyelembe véve a labdarúgó-mérkőzés biztonsági előírásait és a beléptetési metodikát, a Hotel Divinus mellett található Kardos utca elnevezésű megállóhely lesz a különjárat végállomása.

Programkavalkád a verseny előtt

Színes kísérőprogramokkal várják a szervezők a SEC-döntőre kilátogató szurkolókat. Szombaton 11.45-kor nyílnak a Perényi Pál Salakmotor Stadion kapui, s megéri minél hamarabb elfoglalni a helyeket a lelátón, ugyanis programok egész sora vár a közönségre a szurkolói zónában, azaz a főépület és a depó közötti területen. 12 órától a SEC csodálatos esernyős lányaival fotózkodhatnak az érdeklődők.

12.15-től a szurkolók kedvenc programja, az autogramosztás kezdődik, Mikkel Michelsennel, Maciej Janowskival, Anders Thomsennel és Patryk Dudekkel találkozhatnak és fotózkodhatnak a drukkerek. A jelen sztárjai után a múlt legendás versenyzőit láthatják testközelből az érdeklődők, nem kisebb világsztár, mint az egyéni világbajnok amerikai Sam Ermolenko, az örökös magyar bajnok Adorján Zoltán és a páros világbajnoki bronzérmes Tihanyi Sándor várja a szurkolókat. A SEC-döntő versenyzőinek hivatalos

edzése 13 órakor kezdődik, minden résztvevőnek kétszer 90 másodperce lesz a pálya kipróbálására. A tréning után a szervezők újra a szurkolói zónába várják a nézőket, ugyanis a Speedway Quiz keretein belül értékes nyereményekért tehetik próbára salakmotoros tudásukat a bátor jelentkezők. Az esemény teljes ideje alatt felkereshető az a szelfipont, ahol a háromszoros világbajnoki bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok Emil Sayfutdinow motorjával fotózkodhatnak a drukkerek.

A SEC-döntő hivatalos ceremóniája 14.50-kor, a versenyzők ünnepélyes bemutatásával kezdődik, majd 15.02-kor elrajtol az első futam mezőnye. A verseny promótere, a One Sport erre az alkalomra készített egy 52 oldalas, limitált darabszámú műsorfüzetet, amit a pénztárakban vásárolhatnak meg a szurkolók. A hivatalos műsorfüzet mellett ingyenesen kapható futamtábla is a szurkolók rendelkezésére áll majd.

A SEC-döntő menetrendje:

11:45 Kapunyitás (új időpont)

12:00 Szelfizz a SEC lányokkal (szurkolói zóna)

12:15 Versenyzői deikálás (Michel Michelsen, Janowski, Thomsen, Dudek)

12:35 Találkozó a XX. század bajnokaival (Sam Ermolenko, Adorján Zoltán, Tihanyi Sándor)

13:00 Warm up (hivatalos edzés)

13:30 Speedway szurkolói quiz (SEC nyereményekért)

13:30 Fotózkodj Emil Sajfutdinov motorján (szurkolói zóna)

14:00 Speedway szurkolói quiz (SEC nyereményekért)

14:45 A versenyzők ünnepélyes bemutatása

15:02 A verseny első futamának startja