Frizbi: Nem tudták megnehezíteni ellenfelük dolgát az egyetemisták

A DEAC frizbicsapata hazai pályán szenvedett nagyarányú vereséget a bajnokság 5. fordulójában, így a tabella ötödik helyére csúszott. A versenysorozat egy hónap múlva folytatódik.

0

DEAC_Frizbi0410-300x179 Frizbi: Nem tudták megnehezíteni ellenfelük dolgát az egyetemistákFotó: deac.hu

A DEAC FreeBees második hazai mérkőzését játszotta a Well Travel Ligában. A Budapest Heroes ellen vívott küzdelemben a debreceniek 15-1-re kaptak ki. Cs. Szabó Bence, a csapat pályaedzője értékelt a találkozó után.

– Nincs mit szépíteni, az ellenfél jobban játszott, és megérdemelte a győzelmet. Sokkal magabiztosabbak voltak a befejezéseknél, bátran vállaltak nehéz dobásokat, és összeszokott csapat képét mutatták. Az 1-15-ös végeredmény csalóka, mert ekkora különbség a valóságban azért nincs a két gárda játéktudása között. Az eredmény azonban nem csak a fizikai adottságokon, a technikai és taktikai felkészültségen múlik, hisz legalább ilyen fontos a hozzáállás, a győzni akarás és a csapategység. Ezekben a mentális kategóriákban mi most jóval elmaradtunk az ellenfél teljesítményétől. A meccs elején sok volt az elhamarkodott passz, a rossz döntések miatt be nem fejezett támadás és a védekezési hiba, így aztán hamar kedveszegetté váltunk, bátortalanul játszottunk, s emiatt persze a könnyű helyzetekben is megremegett a kezünk, és túl sok lett a ki nem kényszerített hiba. Mi csapatvezetők is leblokkoltunk ettől, és nem mertünk keményebb kézzel belenyúlni a felállásba és a taktikába. Ez így összegezve gyászosan hangozhat, valahol mégis jó, hogy megtörtént. Levontuk a tanúságokat, és dolgozni fogunk azon, hogy feloldódjon a csapat meccs eleji görcsössége, ami már nem először fordult elő. Hasonló helyzetbe kerülve pedig igyekszünk jóval hamarabb kizökkenteni az együttest, és bátrabban bele fogunk nyúlni a védekezésbe, vagy támadásba. Ez az esztendő nekünk edzőknek is egy fontos tanulási időszak, ezért is van, hogy ennyire hullámzó a teljesítményünk. A bajnokságban ezzel együtt nem állunk rosszul, jelenleg a tabella ötödik helyét foglaljuk el. Most jön néhány hét szünet, és egy hónap múlva Győrben folytatjuk a bajnokságot. Addig lesz időnk rendezni a sorokat, és az edzéseken rágyúrunk a hiányosságokra – összegzett Cs. Szabó Bence.

Well Travel Liga

DEAC FreeBees – Budapest Heroes 1-15

Május 14-én Győrben két mérkőzést is játszik majd a csapat, a Széchenyi Egyetem és az Up&Fly lesz az ellenfél.