Futsal: A debreceni szurkolókra is szükség lesz az Eb-döntőhöz

Magyarország–Ukrajna meccs vár ránk a kontinensviadal elődöntőjében március 17-én a Főnix Arénában.

0

schedule-300x176 Futsal: A debreceni szurkolókra is szükség lesz az Eb-döntőhözMagyarország rendezi a 2023-as női futsal Európa-bajnokságot, a konkrét helyszín Debrecen, Főnix Aréna, mely hétezer néző befogadására alkalmas, az időpont pedig március 17–19. A négycsapatos tornán a magyar válogatott mellett Portugália, Spanyolország és Ukrajna legjobbjai képviseltetik majd magukat.

Ez lesz a harmadik Európa-bajnoki döntő a női futsalosoknál, az első két kiírásban Portugáliában rendezték a finálét, és mindkét alkalommal a spanyolok nyerték az aranyérmet. Nemzeti csapatunk tavaly a negyedik helyen zárt.

A kontinensviadal párosításainak sorsolását kedden tartották a cívisvárosi Nagyerdei Stadionban, melynek elején az UEFA képviselői amolyan megnyitó kapcsán arról beszéltek, hogy a nagy futballcsalád része a női futsal is immáron jó ideje. Szeretnék, ha minél szélesebb körben megismernék a sportágnak ezen válfaját is az emberek, a szurkolók, melyre itt egy újabb nagyszerű lehetőség egy új helyszínen, egy kiváló városban.

Majd a legnagyobb izgalmak előtt még Debrecen alpolgármestere, Dr. Széles Diána vette át a spanyol delegációtól a kupát. Aztán pedig jöhettek azok pillanatok, melyek során gyaníthatóan mindenki a spanyolokat szerette volna elkerülni. Az üveggömbből először Ukrajnát húzták, majd kiderült, hogy az ő ellenfelük Magyarország lesz az elődöntőben, a másik elődöntő párosítása pedig így: Spanyolország–Portugália. Ez utóbbit március 17-én 16 órától rendezik, a számunkra fontosabb meccs, a magyarokét pedig 19 óra 30 perctől veszi majd kezdetét. A magyar-ukrán összecsapás külön pikantériáját adhatja, hogy a legutóbbi Eb-n épp ez a két csapat játszotta a bronzmeccset, melyet Ukrajna nyert meg, vagyis itt a lehetőség a magyaroknak a visszavágásra.

– Az első pillanattól kezdve Ukrajnával vagyunk nagy harcban válogatott szinten. Az esélyeink jók, sokat fejlődtünk az elmúlt években, ha pedig legyőzzük őket, akkor ezüstérmesnél rosszabbak már biztos nem leszünk, a helyzetünk tehát egyáltalán nem rossz – fogalmazta meg véleményét a sorsolás után Kozma Mihály, volt szövetségi kapitány, a DSI szakosztályvezetője.

Női futsal Eb Debrecen elődöntők

Március 17. 16.00 – Spanyolország–Portugália

Március 17. 19.30 – Ukrajna–Magyarország

P.I.