Futsal: Az utolsó perc döntött a megyei rangadón

Izgalmasan alakult a DEAC és a Berettyóújfalu hétfő esti csatája, az egyetemisták a hajrában egyenlítettek, de az utolsó percben kapott góllal végül vereséget szenvedtek.

0

2021.05.03_deac_mezeivill-20_Szabó_Ábel-300x200 Futsal: Az utolsó perc döntött a megyei rangadónFotó: Kovács Anikó/DEAC

Ahhoz, hogy a bronzért csatázhasson a DEAC férfi futsalcsapata, jövő héten a Kecskemét otthonában kellene pontot szerezni, s mivel a döntőt érő helyekre már egészen biztosan nem érhet oda Elek Gergő legénysége, a szezonbeli utolsó, Berettyóújfalu elleni rangadó nem tartozott az év legfontosabb mérkőzései közé. A párosítás láttán azonban korántsem nevezhettük tét nélkülinek a derbit, hiszen a két hajdúsági alakulat rendre színvonalas, kiélezett és parázs mérkőzéseket vív egymással, s bár az újfaluiak uralják az örökmérleget, múlt pénteken épp a Kecskemét mutatta meg, nem lehetetlen pontot csenni az MVFC-től.

Erősen tartalékos felállásban lépett pályára a DEAC hétfő este, eltiltás miatt Thiagóra és Szentes-Bíró Tamásra sem számíthatott a vezetőedző, míg Rácz Zsolt sérülés miatt hiányzott. A szemtelenül fiatal Szabó Ábel így a kezdőben találta magát, s a kispadon is számos olyan játékos nevét olvashattuk, akik az utánpótlás-bajnokságokban pallérozódnak. Jobban kezdett a Mezei Vill, mégis az egyetemisták szereztek vezetést, az elmúlt mérkőzéseken alapemberré váló Szabó Lajos átadását Berecz Rafael váltotta gólra. Kisvártatva érkezett az egyenlítés is, egy távoli lövés Sánta Attilán változtatott irányt, így talált utat a debreceni kapuba. Érdekesség, hogy a Haladás otthonában szerzett három öngól után ismét egy DEAC-játékos iratkozott fel az ellenfél gólszerzői közé. Sánta az 5. percben javította hibáját, s fejjel adott nagyszerű gólpasszt Tóth Attilának, aki ismét előnyhöz juttatta a házigazdát (2–1). A mieink hamar eljutottak öt faultig, így óvatosabb védekezésre kellett váltania Elek Gergőnek, miközben Krajcsit folyamatosan tesztelték a berettyóiak, kapusunk nagy védésekkel tartotta az egygólos debreceni előnyt. Sajnos nem sikerült megúsznunk a kisbüntetőt, ám a cserekapus Dobi Attila a Veszprém elleni mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is megbabonázta az ellenfél lövőjét, Sid életerős próbálkozását védte bravúrral. A félidő hajrájában ennek ellenére kétszer kapituláltunk, előbb Alvarito lőtte ki a rövid alsó sarkot, majd fél perccel később Kártik fordított, így 3–2-es hátrányban fordult a DEAC.

Az eseménydús első félidőt követően visszaesett a színvonal, a szünet után sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk. Az egyetemisták támadójátékából hiányzott az átütőerő, míg az MVFC a vezetés birtokában nagyon ügyelt a védekezésre, s csak kevés kockázatot vállalt. Az állóháborút Nagy Imre két lövése szakította meg, de Krajcsi védeni tudott, míg a túloldalon Kántor csak centikkel tévesztett célt, míg Tóth Attila próbálkozása a kapufán csattant. Peregtek a percek, nagyobb helyzet nélkül, ami a vendégeknek tökéletesen megfelelt, ám a mieink szerettek volna pontot szerezni, így a hajrára öt a négy elleni felállást választott Elek Gergő. A stratégia bevált, Siska Gergő érkezett megkülönböztető mezben, aki jól osztogatta a labdákat, egy szép, kombinatív támadás végén pedig Berecz megszerezte saját maga második, s a DEAC harmadik találatát a megyei rangadón. Döntetlen állásnál időt kértek az újfaluiak, az utolsó perc drámai izgalmakat tartogatott, a vendégek rutinja pedig sajnos kiütközött, a fokozódó nyomást Sid lövésével érett góllá. Válaszra már nem maradt időnk, így 4–3-as vereséget szenvedtünk a BL-ben is jártas Berettyóújfalutól, ám kesergésre semmi ok, a fiaskó ellenére megőrizte harmadik helyét a tabellán a debreceni futsalcsapat.

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 8. forduló

DEAC – MVFC Berettyóújfalu 3–4 (2–1)

DEAC: Krajcsi – Kántor, Szabó L., Berecz, Szabó Á.

Csere: Dobi, Tóth B., Sánta, Faragó L., Serestyén, Tóth A., Siska, Figeczki

Vezetőedző: Elek Gergő

MVFC: Mezei – Horváth N., Rézműves, Rábl, Szabó P.

Csere: Sándor, Nagy I., Kártik, Sid, Nagy D., Takács Z., Alvarito

Vezetőedző: Sergio Cabrera

Gólszerzők: Berecz 2′, 39′, Tóth A. 5′, ill. Sánta 4′ – öngól, Alvarito 19′, Kártik 19′, Sid 40′

P.G.